KARADENİZ “TEHLİKELİ” KONUMDA!

KARADENİZ “TEHLİKELİ” KONUMDA!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun Valiliği, AFAD ve Yedaş; Karadeniz ve özellikle Samsun’da fırtına ve 5-6 metre yüksekliklerinde oluşabilecek dalga konusunda uyarılarda bulunarak bölgede ki halkın tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı Samsun Valiliği ve AFAD, olumsuz hava şartları konusunda vatandaşları uyardı. Fırtınada kuvvetli rüzgarın 60 km/sa hızında olacağı belirtilirken, denizlerdeki dalga yüksekliğinin ise 5-6 metreye ulaşacağı vatandaşlara bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerIendirmelere göre; ilimiz genelinde 25-26 Kasım 2023 tarihlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenildiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, Ayrıca, Samsun açıklarında 25 Kasım 2023 Cumartesi günü güney yönlü 30-40 km/sa hızında rüzgar ile 2-3 m yüksekliğinde dalga, 26 Kasım 2023 Pazar günü ise kuzeybatı yönlü ve 40-60 km/sa hızında rüzgar ile 5-6 metre yüksekliğinde dalga beklendiğinden denizcilerimizin de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

pazar-gunu-meteoroloji-tablosu.png


AFAD'DAN UYARI!

Cuma gününden vatandaşların cep telefonlarına mesaj gönderen bir başka kurum AFAD ise, “Meteorolojiye göre Samsun'da 25 Kasım Cumartesi günü güney yönlerden yer yer kuvvetli fırtına bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olun.”

YEDAŞ DA YUYARDI!
YEDAŞ ta cep telefonlarına gönderdiği mesajında, “AFAD tarafından fırtına ve sağanak yağış uyarısı nedeniyle, hafta sonu (25.11.2023 - 26.11.2023) bölgemizde enerji kesintisi yaşanabilir. Yaşanabilecek kesintilerin hızlı bir şekilde giderilebilmesi için ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm soru ve işlemleriniz için Whatsapp ihbar hattından irtibata geçebilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel