Karadeniz Bölgesini Tarım Turizm ve Ulaştırma İle Kalkındırılacak

Karadeniz Bölgesini Tarım Turizm ve Ulaştırma İle Kalkındırılacak
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelerek kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

DOKAP’ın Doğu Karadeniz Bölgesinde yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek, sınırlı olan istihdam olanaklarını artırmak, sahip olduğu doğal kaynakları dengeli ve bozulmadan kullanmak, eksik kamu hizmetlerini ve yatırımlarını hızlıca tamamlamak ve yaşayanların sosyo-ekonomik seviyelerini yükseltmek amacıyla kurulduğunu belirten Ekrem Yüce, "DOKAP Bölgesi Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illeri olarak tanımlanmıştır” dedi.

Yüce, ”DOKAP olarak bizde Eylem Planının uygulamasını takip edeceğiz ve 3 ayda bir Kalkınma Bakanı başkanlığındaki koordinasyon kuruluna ve her 6 ayda bir Sayın Başbakanımızın başkanlığındaki yüksek kurula raporlarımızı göndereceğiz. Böylece DOKAP Eylem Planının gerçekleşmesi için zamanında tedbirler alınmış olacaktır.Başkanlığımızca hazırlıkları süren DOKAP Eylem Planı Haziran ayı sonunda tamamlanması öngörülmektedir. Başkanlık DOKAP Eylem Planını hazırlamasına müteakip, plan kamuoyuna Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacaktır” ifadelerini kullandı.

Turistlerin yeme içme ihtiyaçlarının bir kısmının Bölge kaynaklarından üretilmesi ve kırsal alandan dışarıya olan göçün durdurulabilmesi için kırsal alan destek programları ilgili kurumlar üzerinden devreye sokulacağını kaydeden Yüce, "DOKAP İdaresi Başkanlığı olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda bölgenin kalkınmasında lokomotif görevini görecek Tarım, Turizm ve Ulaştırma sektörlerini ana sektörler olarak ele almıştır. Bu bağlamda, Kültür ve Turizm Bakanlığının valilikler eliyle yaptırdığı DOKAP Turizm Master Planı’nın koordinasyon, izleme ve değerlendirme görevi İdare olarak üstlenilmiştir" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz