Karaciğer Kitle Lezyonlarına Güncel Yaklaşım

Karaciğer Kitle Lezyonlarına Güncel Yaklaşım
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Radyoloji, Gastroenteroloji, Tıbbı Onkoloji ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından organize edilen ve 50 katılımcının yer aldığı , “Fokal Karaciğer Kitlelerine Multidisipliner Yaklaşım”başlıklı toplantı,Tıp Fakültesi

Toplantı, Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ahmet Bektaş'ın açılış konuşmasıyla başladı. Etkinliğin ardından toplantıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Murat Danacı, toplantının amacının karaciğer tümöründeki mevcut durumda güncel yaklaşımların her bir bilim dalı gözüyle ortak olarak değerlendirilmesi olduğunu söyledi. Prof. Danacı, "Toplantıda karaciğerdeki lezyonların klinik değerlendirilmesi, radyolojik görüntüleme,mevcut cerrahi stratejiler, tıbbı onkolojik tedavi yöntemleri ve son olarak girişimsel radyolojik tedavi yöntemleri sunuldu ve tartışıldı. Toplantı katılımcılarla interaktif olarak gerçekleştirildi” diye konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde hepatoselülerkanser ve diğer tümörlerle ilgili tam bir ekip çalışması olduğunu vurgulayanGastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ahmet Bektaş ise, “Bu tür hastalıklar karaciğer nakli de dahilolmak üzere başarıyla tedavi edilmektedir. Bütün bu işlemler bir ekip çalışması ve disiplini içerisinde yürütülmektedir” dedi.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz