Karabasan gibi..

Karabasan gibi..
Samsun sel uyarılarıyla yatıp kalkıyor.. 2100 yılına kadar sürecek

 

Samsun'u etkisi altına alan sağanak yağışlar can yakmaya devam ediyor. Temmuz ayı başında 13 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan sağanak yağışlar, önceki gün yeniden başladı.

Daha önce Canik ilçesini vuran sağanak yağış, bu kez Atakum ilçesine darbe vurdu. Önceki gün başlayan yağmur, Atakum ilçesinde çok sayıda iş yeri ve evleri sular altında bıraktı. Sokak ve caddeler su taşkınlarına maruz kalırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'da dün felaket nedeniyle Samsun'a geldi. Bakanlar, sel bölgesinde incelemeler yaparak, ihmalleri belirledi. Menfez ve dere yataklarının tıkanması sonucu taşkınların meydana geldiğini belirleyen bakanlar, "Bu işi çözeceğiz" açıklaması yaptı.

Bugün ise yağmur yine devam etti. Yağışlardan başta Atakum olmak üzere İlkadım ilçeside etkilendi. Birçok ev ve işyeri yine sular altında kaldı. Bir vatandaş odun toplamak isterken canından oldu. 19 Mayıs ilçesinde Ayhan Asıl Kefeli(71) isimli vatandaş selin getirdiği odunları toplamak isterken, sele kapılarak yaşamını yitirdi.

Yeni sel felaketleri olabileceği uyarısı kentte adeta panik ve korku yarattı. Yetkililer önlem alırken, üst üste gelen sel felaketlerinin ardından dere yatakları ve menfezlerle ilgili çalışma yapılmadığı iddiaları gündeme geldi. Temmuz ayında yaşana ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği felaket sonrasıda dere yatakları konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığı yönünde iddialar gündeme geldi.

Öte yandan Karadeniz bölgesinde yaşanan ve Samsun'un da etkilendiği sağanak yağışların mevsimsel olarak 2100 yılına kadar süreceği açıklandı.

SAMSUNKENTHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel