Karabaş, “Kadınlar bazen eş, bazen sevgili, bazen annedir” dedi

Karabaş, “Kadınlar bazen eş, bazen sevgili, bazen annedir” dedi
İYİ Parti Çarşamba Belediye Meclis üyesi Filiz Karabaş, Dünya Kadınlar günü nedeni ile yayınladığı mesajında, “Kadınlar, çok değerli varlıklardır. Kadınlar bazen eş, bazen sevgili, bazen annedir. Ama ne olursa olsun mutlaka hepimizin hayatına yön veren b

Dünya Kadınlar günü nedeni ile İYİ Parti  Çarşamba Belediye Meclis üyesi Filiz Karabaş, “Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurulmasından  sonra 1924 yılında Tevhid-i Tedrisat Kanununu’un kabul edilmesiyle eğitim tek sistem altında toplanmış ve kadınlarla erkeklere eğitimde eşit imkanlar sunulmuştur. 1925 yılında Kıyafet Kanunu ve 1926 yılında kabul edilen Türk Medeni Kanunu ile kadınların yasal statüsü değişmiş, hem aile içinde hem birey olarak eşit haklar tanınmıştır. Kadınlara1930’da yerel, 1934’de genel seçimlerde Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin ardından her yıl 5 Aralık günü Kadın Hakları Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır. Kadınlar, çok değerli varlıklardır. Kadınlar bazen eş, bazen sevgili, bazen annedir. Ama ne olursa olsun mutlaka hepimizin hayatına yön veren bir kadın mevcuttur.” İfadelerini kullanarak açıklamasına şöyle devam etti.

Karabaş, “Ülkemizde maalesef ki kadınlara gereken önem ve değer verilmemektedir. Neredeyse her akşam haberlerde, öldürülen kadınlara ait olan haberler içimizi acıtmakta hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Ülkemiz kadına olan şiddetin de çok fazla yaşandığı bir ülkedir. Bu konuda gerekli önlemler alınarak, gerek devlet gerekse vatandaşlar tarafından daha bilinçli olunması sağlanmalıdır. Kadınsız bir dünya cehenneme döner. Bu nedenle cennetimize sahip çıkarak kadınlarımıza gereken değeri ve önemi vermeliyiz. Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber