Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Karaaslan fırça atıyor mu?

Karaaslan fırça atıyor mu?

1 Kasım Seçimleri sonrası şekillenen Samsun Milletvekilleri listesinin içini çok merak ediyorum.

AK Parti'den seçilen 6 Milletvekili seçildi. Bunlardan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç. Bana göre Samsun'un en güçlü vekil ve bakanı... Yıllar sonra ilk kez nokta atışı yapılarak seçilen genç Milletvekili Çiğdem Karaaslan... Kendisi bana göre yerelde Samsun'un ikinci güçlü ismi. Diğer Milletvekilleri ise uyumlu isimler.  

Sayın Köktaş'a artık bir şey demiyorum.

Sayın Demircan iyi bir insan olabilir ancak, sadece Sayın Kurtulmuş'un sayesinde vekil seçilmiş, varlığı- yokluğu belli değil. Sayın Kurt şimdilik Karaaslan'la birlikte hareket ediyor. Sayın Orhan Kırcalı henüz piyasaya ve parti içine girebilmiş gözükmüyor.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel' e gelince İl yönetiminden 3 kişiyi uzaklaştırmasının merakını giderme noktasında soru işaretleri ile akıllarda durdursa da ilçelere tam bir hakimiyet sağlamaya yakın güçlü il başkanı!

Tüm bu gelişmeler içinde hoşuma giden en güzle olay ne diyorsanız? Bakan Kılıç, Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan'ın uyumu!

Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın yanında ki görevlerini aksatmadan sürdürürken, bu arada da Samsun'un abilik modunu muntazam şekilde yürütüyor. Çiğdem Karaaslan ise teşkilatları ve belediye başkanlarını hizaya getirmeye uğraşıyor. Ne güzel!.

Bu günden sonra beklentim: Çiğdem Karaaslan'ın il ve ilçe teşkilatlarını daha hızlı ve kalıcı şekilde hizaya getirmesidir.  Belediye Başkanlarının birbiri ile bilmem ne yarışı(?!) yerine, hizmet yarışına girmelerini sağlanması, ilçe başkanlarının egolardan ve birilerinin tutsakları olmaktan çıkartılması şart. Çünkü İlçe teşkilatlarının çoğu delik deşik. Sadece bir iki kişinin dediğim dedik siyasetini yapıyor el pençe divan duruyor. Onların Genel Merkez mecburi istikametleri. Oraya da takla atmak kolay. Onların da vekil kalkanları var ya!??

İddialara göre; Sayın Karaaslan, önceki gün İlçelerin İlçe Başkanları ve Belediye Başkanlarını İl Başkanı ve yönetiminin de bulunduğu bir toplantıda dinlemiş. İnanıyorum ki yaptıkları, yapacakları yatırım, hizmetten çok, Oy veren halka tutumları yüzünden ve AK Partiye yakışmayan, bağdaşmayan, uygunsuz ve art niyetli yüzleri ile AKP'leşenlere koyu ve sert bir fırça atmış...

Sanırım bu ilk son uyarı idi ve dik duruşun devamı gelecek. Gelmelidir. Çünkü AK siyaseti kirletenler Samsun'da fazlası ile çoğalmış durumda...

Aynı fırçalardan Sayın Karaaslan çok yakında bazı "Bürokrat" kesime de uygulayacaktır. Kötü mü? iyi hamleler... Keşke Samsunspor takımına bulaşmış pislikleri, pis işleri de bir hamle ile temizleyip takımı kurtarabilse... Samsunspor'un denetleme raporlarına da el atıp dava sürecini bir başlatsa bir bir ortaya kirli işler çıkacaktır... Bakana bu noktada büyük desteği olacaktır.

Bulunduğu makam ile makamın etkisini, yetkisini, gereğini unutan, birilerinin çıkarı uğruna yağdanlık haline gelen, pisliğe, partililiğe yakışmayan işlerle yatıp kalkan, yanlış iş ve kişilere el pençe divan duran bazı siyasi ve bürokratların temizlenmesi şart olup geciken bir çıkış bu çıkış... Kısaca; Para, makam, güce güvenen AK- KARA ortaya çıkartılmalıdır.

Kendini, AK Partiden üstün gören, "BİZ İSTEMEZSEK YAPRAK KIPIRDAMAZ" mantığında olan çıkarcı tiplilerin de temizlenmesi güzel olacak.

Samsun' da, Bakan ve Çiğdem Karaaslan kadar "CESUR YÜREKLİ" Milletvekillerini çok bekler olmuştuk. O cesur yürekler göreve başlamış bile... İlk hamleler güzel, gerisini bekliyoruz. Haydi hayırlısı.

İyi izleyin ve hatırlayın. Yılın ilk günlerinde yağan Kar iyi yağdı. Dolayısı ile piyasada ki, memlekette ki pislik ve mikropları temizledi. Şimdi Bakan Kılıç, Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan'ın parti içinde ki mikropları partinin vücudundan ve sonra da Samsun' dan uzaklaştırıp arındırmasını bazı partililer sabırla temenni ediyor.

Bu arada aklıma takıldı sorayım. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğden Karaaslan, ilçe ve il yöneticileri ile belediye başkanlarına sizce de "FIRÇA ATTI MI, ATIYOR MU?" Çok yakında, kimlerin yeri garantiymiş, kimler AK Partiden üstün, kimler AKP'li hep birlikte göreceğiz...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi