KARA YOLLARINDA KIPIRDANMA VAR AMA…

KARA YOLLARINDA KIPIRDANMA VAR AMA…
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız "Kara Yolları Uyuma: 'Ölüm Kavşağı'nda Bitmeyen Çile" başlıklı haberimiz sonrası Karayolları harekete geçerek, Tekstil kent kavşağında sorunun çözümü için yarım adım atması dikkat çekti.

“HABERİMİZ SONRASI KIPIRDANMA VAR”
Çarşamba Belediyesi tarafından yapımına başlanan Tekstil kent alanı girişi için Karayolları ile başlatılan kavşak çalışması çerçevesinde yanlış ve bilinçsiz yapılan yol çalışmaları nedeni ile ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının artması dikkat çekmişti. Sürücülerin yaşadığı zorluklar ve ölümlü kazaların ardından haberlere konu olan karayolu çalışması için Haber Expres Gazetesinde yayımlanan, "Kara Yolları Uyuma: 'Ölüm Kavşağı'nda Bitmeyen Çile" haberimizle gündeme getirmiştik. Yayınladığımız haber sonrasında Kara yollarının sözde harekete geçerek, ‘Ölüm kavşağı’ olarak adlandırılan Tekstil Kent kavşağındaki sorunun çözülmesi çalışmalarına yarım yamalak çalışma yapılmış görüntüsü yapmak için yapılmış geçici çalışma temel fıkralarını aratmıyor.

“KARAYOLLARI TEMEL FIKRASINI ARATMIYOR”
Tekstil Kent Kavşağı, Ayvacık yolunda sık sık yaşanan trafik kazalarının merkezi haline gelmişti. Yolların bozuk olması ve doğru dürüst tam manası ile trafik levhalarının olmaması, karayolunda ki çukurlar ve gelişi güzel yol daralması yanı sıra yolların daraldığı alanların bubi tuzağı gibi resmen katil yol haline getirilmiş hali dikkat çekiyordu. Karayolları haber sonrasında duruma çözüm bulunması için gerekli çalışmaların yapılması için ilk uyarı olmuştu. Bu uyarıyı gören Karayolları yetkilileri geçici ve sadece günü kurtaracak ama kazaları tam anlamı ile sonlandırmaya yönelik olmayan çalışma sürücü ve vatandaşları daha da kızdırmaya yettiği iddia edildi.

0a8fa5e6-fc9f-47fd-a4dd-bdbc6b9eb3ec.jpg

c4b25e1e-79ea-419f-8729-a9e514e18410.jpg

“50 İLA 100 METREYİ YAPMAK ÇOK MU ZOR?”
Çevrede ki vatandaşlar ile özellikle Ayvacık ilçesine gidip gelen sürücüler yolda ki çukurlar bir nebze düzeltilmiş gibi görünse de aniden daralan yol kazaların hala en büyük nedeni olarak duruyor. Karayolunda ki sözde kavşak haber sonrasında üçgen çizgi çizilmiş ve plastik dubalarla ve bir ışıkla dikkat çekilmek istenmiş. Ancak asıl sorun Çarşamba istikametinden gelen yol ile kavşak bağlantısı arasındaki 50-100 metrelik alanın tam yapılmaması kazaların devam etmesi için hala duyarsız ve ilgisizliği net gösteriyor. Yine Kavşağın Ayvacık tarafında yol daraldığı alan ile Çarşamba istikametinde ki yol daralmaları ani ve çok keskin çukurlarla dolu. Bunların çözümü neden yapılmıyor şeklinde tepkilerini sürdürüyorlar.

a738f392-9c0c-4b59-a499-d2845768f4a6.jpg

dada15b2-ddde-4d39-9d74-ca509feb430a.jpg

“KARAYOLLARINDA KONTROL VE İŞ YAPTIRACAK YÖNETİCİ Mİ YOK”
Koskoca karayolları ana yol ile yapımı süren yol arasında kalan yaklaşıl 100 metrelik alanı doğru dürüst yapamıyor mu? Asfaltları mı yetmiyor, ihaleyi alan firma mı işten kaçıyor, Karayolları kontrol ve iş yaptıracak yetkili mi bulamıyor? İnsan hayatı bu kadar ucuzladı bizim mi haberimiz yok. Bu nasıl bir yöneticilik!? Temel fıkralarında bile böyle çalışma olmadığına inanıyoruz. Karayolları müdürü bu işi beceremiyorsa yaptıracak bir müdür gelsin. Bu rezillik yeter. Daha başka can ve canlar mı gitmeli ki adam gibi hizmet yapılsın şeklinde tepkilerini dile getirmeleri dikkat çekiyor.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel