KAR SEVİNÇLE KARŞILANDI!

KAR SEVİNÇLE KARŞILANDI!
Karadeniz bölgesi ile birlikte Samsun, ilçeleri ve özellikle Çarşamba’da geceden itibaren başlayan kar yağışı sonrası halk beyaz örtüyle sevindi.

carsambada-uzun-suredir-beklenen-kar-sevincle-karsilandi-(2).jpg

Karadeniz bölgesinde de etkili olmaya başlayan kar Cumartesi geceden itibaren kendini iyiden iyiye hissettirirken Sabah saatlerinde her tarafın beyaza bürünmesi ile vatandaşlar kar heyecanını kendilerini sokağa atarak, kar topu onayarak karşıladılar. Kar yağışı ilçemize geçen yıl Mart ayında yağmış ancak çok fazla kalmamıştı. Bu sene ise ilk kar Şubat’ın ilk haftası etkisini göstermeye başladı. Hafta sonuna denk gelen kar yağışı en çok çocukları mutlu ederken, karı özleyen yaşlı ve gençlerde yağan karda fotoğraf ve video çekmek için tarihi köprü ve köprü ile yokuşlarda bir araya gelerek hem kar topu oynadılar hem de kayarak kar hasretini giderdiler.

Meteorolojiden gelen bilgiler ışığında halkın kar ve ardından oluşacak don tehlikesine karşı kaygan zeminlere, su tesisatlarına dikkat etmesi gerektiği ve özellikle sürücüler için hız yapmamaları gerektiği istendi. Hafta ortasına kadar etkisinin artması beklenen kar yağışı için yetkililer vatandaşlara uyarılar yapmaya devam ederek, vatandaşların soğuk algınlığına karşı da dikkat etmekleri önerildi.

HABER-FOTO: Gülizar KELEŞ- Feyzanur YILMAZ- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber