KAR AYVACIK'I ESİR ALDI

KAR AYVACIK'I ESİR ALDI
Ayvacık'ta etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Yaklaşık 1 buçuk metreyi bulan karkalınlığı vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da kar hafta sonundan bu yana etkisini göstermeye başladı.Ayvacık ilçesinde de etkili olan ve aralıksız yağan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi.Kar kalınlığının 1 metre30 santime ulaştığı Ayvacık'ın yüksek kesimlerindeki köyler kara gömülürken, bunun yanı sıra elektrik kesintisi yaşayanvatandaşlar ise ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için mağduriyet yaşadı.

2 gündür elektrikler kesik

Uzun zamandır bu boyutta kar yağışının görülmediği kentte,besicilik yapan vatandaşlar ise hayvanlarınıya kar üstünde ya da ahırlarda beslemek zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra Ayvacık'ın Güzelyurt Mahallesinde aralıksız olarak yağan kardan dolayı elektriklerde kesilmiş durumda. Yaklaşık iki gündür elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşlarıyakınlarıyla iletişim kuramaması herkesi Yedaş'a tepki göstermesine neden oldu. Hem ilçe merkezinde hem de yüksek kesimlerde yaşanan kar yağışı nedeniyle meydana gelen elektrik kesintileri sebebiyle YEDAŞ'a tepkiler çığ gibi büyürken yetkililerden ise herhangi bir çalışma gelmemesi vatandaşları çileden çıkarttı.

Yetkililer uyardı

Ayvacık Belediyesi tarafından ara ve grup yolları sürekli açılmaya çalışılsa da durmadan yağan kar yağışı nedeniyle açılan yollar yeniden kapanıyor.  Yetkililerde ise duruma karşınvatandaşlara sık sık uyarılarda bulunuyor.Yapılan uyarılarda mecbur kalmadıkça, dışarı çıkılmaması, hasta olunması durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi gerektiği söyledi.

kar-ayvaciki-esir-aldi-(5).jpgkar-ayvaciki-esir-aldi-(3).jpg

HABER: Büşra KOCATAŞ- Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber