Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kanun ve yargının ADALETİ olmalı!

Kanun ve yargının ADALETİ olmalı!

Kreş olayının ardından, ortalık toz duman. Bir kısım siyaset olaya müdahil oldu ama İlgili Bakanlıkların sessiz kalması sizce de şaşırtıcı değil mi?

Dişinden tırnağından arttırıp, koklamaya bile kıyamadıkları minik minik evlatlarını, güvenerek verdikleri kreşte, evlatlarının işgal altında ki ülke çocuklarına işkence gören ailelerin yürekleri derin yaralarla kaplanmış, yaralanmış çare arıyorlar.

Bu nedenle kaç gündür seslerini duyurmamız için gazetemizi ablukaya aldılar.

İlginç olanı aslında olay yargıya intikal etmiş. Hatta haberler ulusalda yayınlanmış ama ısrarla bizde yayınlanmasının önemini anlamakta güçlük çekiyorum!? Bu ısrar ve bu durumu da çözebilmiş değilim.

Her neyse ailelerin asıl sorunu, sitem ve tepkileri kreş sahibi ve akrabasının tutuklanmaması dışarıda olmasıymış!  İddia o ki, kaçmasınlar bir yere diyerek bazıları sokak sokak arıyormuş.

Daha başka ilginç olan haber ise dün akşam üstü bize ulaştı.  Şiddet ile ünlenen kreş binasın da yeni bir kreş gibi kurum açılacakmış!? Bu nedenledir ki; binanın içinde geceleri birileri tadilat, düzenleme çalışmasına başlamış. Duyda inanma...

Bu memlekette kanun var, yargı var.  Kanun; Mühürlenmiş bir işyerinde  ki mühür  "Konu hakkında açılan dava sonuçlanıncaya kadar" belediye veya başkası tarafından sökülemez." der. Dava sonuçlanıncaya kadar da bir başkası aynı yerde iş yeri de açamaz.

Ama Çarşamba'da acar mı acar siyasetçiler varken,  HUKUKUN ÖNEMİ VAR MI? SANIRIM YOK.  O nedenle yargının bir hamle yapmasına da gerek yok... Çünkü inanın Siyaset; yargıdan, hukuktan daha hızlı biçimde kapatıp, açıyor!

Bu güne kadar yargı da bu işe sessiz kaldı mı? KALDI...

Onlar için hukuk çok önemli mi?  Sanırım şimdilik değil. Bu gün bize önemli ama onlara değil de; Unuttukları, yarın kendilerine Hukuk, yargı elzem olacaktır.

O yüzden 15 Temmuz öncesini unutup, FETÖ'SÜZ Türkiye'm de Hukukun üzerinde ki bazı SİYASİLER siyaset dolu ellerini çekilmelidir. Çekilip çekilmediği ise vatandaşın hukuka olan güveni ile sabittir. Hukuka, yargıya görünen o ki; Güven hiç kalmamış gibi duruyor. 

Bir şekilde Siyaset acil biçimde kendi mecrasına dönmelidir.  Böylelikle de Hak, Hukuk'ta mecrasında ADALET 'İNİ halka dağıtsın. İşte o vesile ile dün demiştim ki;  "Balık baştan kokmuş, kokusu kıçtan yeni geliyor."

Pis kokulardan kurtulmak için, SİYASET İLE HUKUK UZAKLAŞTIRILMALIDIR. Ülkem de; Güç - makam - koltuk - siyaset değil, "Kanun ve yargının ADALETİ olmalı" Ülkem de... "

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR