Kanalizasyon sorununa Belediye duyarsız mı kalıyor?

Kanalizasyon sorununa  Belediye duyarsız mı kalıyor?
Son dönemde Çarşamba’da meydana gelen kanalizasyon taşkınları vatandaşları çileden çıkarırken, vatandaşlar Çarşamba Belediyesi’nin bu konuda duyarsız kaldığını dile getirdiler.

 

HABER – FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba’da alt yapı denildiğinde ilk akla gelen, kanalizasyon sorunları oldu. Çarşamba’nın hemen hemen her bölgesinde meydana gelen kanalizasyon taşkınlar nedeniyle vatandaşlarda mağdur durumda. Bazı bölgelerde hattın bütününde meydana gelen aksaklıklar yüzünden yüzlerce vatandaş mağdur edilirken, bu sorunun bazı bölgelerde de okul çevrelerinde olması, çocukların salgın hastalık tehdidi ile yüz yüze kalmalarına neden oluyor.

Pazartesi günü gazetemizde yaptığımız habere konu olan olaya ilgili ise hala bir çözüm bulunabilmiş değil. Yaklaşık 20 gündür kanalizasyon sorunu yaşadıklarını dile getiren Çay Mahallesi sakini Murat Zeren sorunun hala devam ettiğini belirtirken bir an evvel çözüm beklediğini dile getirdi.

Mahalleye kokudan girilmiyor

Yaklaşık 20 gündür kanalizasyon sorunu ile karşı karşıya mahallede ise ciddi bir koku oluşmuş durumda, bazı vatandaşların evlerine kadar taşan kanalizasyon pislikleri salgın hastalık tehdidini de beraberinde getiriyor. Özellikle mahallede bulunan çocuklar, hastalık tehdidi ile burun buruna yaşıyor.

Asıl sorun Durmuş Torun’da

Yine gazetemizde haberini yaptığımız ama bir türlü çözüm bulunamayan kanalizasyon sorunlarından bir diğerde Durmuş Torun İlkokulu’nun önünde yaşanıyor. Hemen hemen her yağışlı hava sonrasında taşan kanalizasyon okulun önünde öğrencilerle iç içe konumda. Hergün kanalizasyon pisliğinin içinden geçerek okula gelen çocuklar ise kanalizasyon pisliğini okula yayarak salgın bir hastalığa davetiye çıkarıyorlar.

Okulun önünde taşan kanalizasyon hattı ile birlikte çevresinde oluşan kanalizasyon pisliği birinkintileri okula giden bazı yolları komple kaplamış durumda. Çocuklarını okula getiren velilerinde yüz yüze geldikleri kanalizasyon pisliği konusunda veliler, “Şikayetlerimizi aylardır iletiyoruz. Fakat bir çözüm bulunamadı. Ne zaman gitsek bize sorunun genel bir sorun olduğunu belirtiyor ve geçiştiriyorlar” dediler.

Edinilen bilgilere göre gazetemizde yaptığımız Durmuş Torun Okulu haberinin ardından okul önünde çalışmalarını sıklaştıran belediye sıklıkla çalışma yapmasına rağmen durumun önüne geçebilmiş değil. Çarşamba’da son dönemde sıklaşan kanalizasyon sorunlarına dair haberler ise bir konuya işaret ediyor; ‘Çarşamba’nın kanalizasyon hatlarının komple yenilenmesi mi gerekiyor sorusu. Çarşamba Belediyesi’nin ise bu maliyetli ve görünmeyecek yatırım konusunda alacağı tavır merakla bekleniyor.

diğer fotoğraflar için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber