Kan Bağışlarında ‘korona’ etkisi

Kan Bağışlarında ‘korona’ etkisi
Küresel salgın korona virüs’ün hayatın her alanında etkileri görülürken, salgın sonrası vatandaşlar kan bağışına olan yönelimlerinde azalma oldu.

Çarşamba ilçesi Zübeyde Hanım Meydanı’nda bulunan Kızılay Otobüsü, ilçede gün boyunca kan bağışı kampanyasını sürdürüyor. Kızılay Çarşamba Şubesi Gençlik Kolları Başkanlığı ve genç gönüllerin aktif çalışmaları neticesinde, korona virüs salgını nedeniyle azalan kan bağışçısı sayısında yeniden bir artış yaşanmaya başlandığı açıklandı.

Hafta içi belirli günlerde gün boyunca Çarşambalı vatandaşların kan bağışı yapması için mücadele eden Genç Kızılay ekibi, yaptıkları hizmetin heyecan ve gurur verici olduğunu paylaştılar. Korona virüs salgınıyla birlikte gelen sokağa çıkma kısıtlaması ve kan verme konusunda bazı tedirginlikleri olması nedeniyle yaşanan kan bağışçısı düşüşünün ilerleyen günlerde yeniden beklenen seviyelere ulaşılacağı da belirtildi.

Halkın kan bağışçısı olması noktasında çağrıda bulunan Genç Kızılay gönüllüleri “Bir ünite kan, üç kişiye can, doğaya bir fidan ” olarak geri dönüyor vurgusunu yaptılar.

HABER MERKEZİ

img_0887.jpgimg_0904.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber