Ayhan GONCA

Ayhan GONCA

KAMU YARARI...

KAMU YARARI...

KAMU YARARI...

Gazeteci kamu yararına çalışan kişidir.

Bunun fevkinde olan gazeteciler de ihlas çatısı altında görev yapan gazeteciler ile daha önce burada görev yapmış, Nuh Albayrak Ekrem Çalkılıç, Orhan Baylan, Murat Başaran, Mehmet Yoldaş, Erol Şeker, İsmet Aktaş, Mehmet Karagöz, Bayram Ok, Mehmet Kumcağız, Gökhan İçkilli, İlyas Gün, Mustafa Döver, Gençali, Berat Gonca ve rahmetli Namık Azgın  gibi şu anda değişik basın yayın organlarında çalışan binlerce gazetecidir.

Kamu yararına çalışmanın ne olduğunu bir örnekle verelim:

İHA'da yıllar önce sabah toplantısındayız. Muammer Ay, masaya bir fotoğraf koyar. Trafik polisi dolmuş şoförlerinden rüşvet almaktadır. Durumu anlatır. Her sabah bütün şoförlerden 1'er lira almaktadır. Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen fikirlerimizi alır. Haberin yapılmaması, zira kadroları vatan sevdalısı temiz polislerle dolu teşkilatın yıpratılmaması ama o polisin de gerekli cezayı görmesi gerektiği karara bağlanır. Bir yavşak yüzünden bütün polislerimize kara leke sürülmemelidir. Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen dönemin Emniyet Müdürü Mustafa İlhan'ı arar, durumu anlatır. Fotoğraf ve kamera görüntüsünü söylemez. İlhan, "İftiradır, benim polisim böyle bir şey yapmaz" der. Ali Yılmaz Ergen, elini masaya vurur ve, "Müdür elimde fotoğraflar ve görüntü kaydı var. Sen bize iftiracı diyemezsin, dedirtmem. Biz seni teşkilatı, devletimizi düşündüğümüz için aradık. Ya o polis Samsun'dan gider, ya bizi yalancılıkla itham eden gider. Siz beni anlamadınız galiba" der. Ve polis sürülür. Haber de yapılmaz.

Şimdi Türkiye Gazetesi'ni FETÖ'cülükle suçlayan yavşak, bu gazete seni defaaten uyardı. Dinlemedin. Belgeleri sana ulaştırdı dinlemedin. Haber yaptı bir iki güdük sendikayı arkana alıp artistlik açıklamalar yaptın. Sanırsın ki devletin sana verdiği imkanlar milletin aleyhine faaliyet yapman içindir. Kamu adına kamudan hiçbir menfaat beklemeden  sorumluluklarının bilincindeki yapıya iftiraların o ağzına tıkılacak. Senin arkana aldığın çapulcu din yobazları, Fetöcü bozmalarla ne bilgin ne çapın devleti ve milleti için gece gündüz çalışan bu Anadolu çocuklarına yetmez. Senin karşında orospu çocuğu yok. Artık sana "aklını başına al" demiyoruz.

Çünkü akılsızlığını ispat ettin.

Ne diyoruz: O makamdan defolup gideceksin.

YAZININ TAMAMI YARIN HABER EXPRES GAZETESİ VE www.haberexpres.com.tr DE...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayhan GONCA Arşivi