KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNDEN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ İÇİN AÇIKLAMA

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNDEN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ İÇİN AÇIKLAMA
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası" münasebetiyle mesaj yayımladı

Sulhan yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı Zamanın en büyük mücadelelerinden birini veren Türk Milletinin, başka milletlerin esareti altında yaşamaktansa hür yaşamayı, ya da ölmeyi tercih ettiğini belirterek, "Türk Milletinin yetiştirdiği en vatanperver aydınlardan biri olan Mehmet Akif Ersoy, Türk Kurtuluş Savaşı'na her şeyiyle destek olmuştur. O, milli mücadelemize bazen bir hatip, bazen bir yazar, bezen de büyük bir şair olarak katılmıştır. Bir aydın olarak onun eserlerinde, içinden çıktığı toplumun değerleri, tarih sayfalarına yansımış olayların izleri ve işaretleri vardır"dedi.
Türk Kurtuluş Savaşı'nın en heyecanlı zamanlarında, mücadelenin psikolojisini anlatmak ve bu mücadelenin moral motivasyonunu en üst düzeyde tutmak amacıyla, Maarif Vekâleti tarafından 1921'de "İstiklal Marşı" yarışması düzenlendiğini hatırlatan Sulhan, "724 şiirin katıldığı yarışmada, TBMM'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, Mehmet Akif Ersoy'un şiiri, milli marş olarak kabul edilmiştir. Milli Marşımız, milli mücadelemizin hatırasını içeren emsalsiz bir eserdir ve "İstiklal Marşı" olmasının ayrı bir değeri, anlamı vardır. İstiklal Marşımız, Cumhuriyeti kuran halkın milli ve manevi değerlerinin çok somut ve özel bir ifadesidir.”
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sulhan mesajında son olarak şu sözlere verdi: "Ebediyete intikal etmiş başta Mustafa Kemal ve onun silah ve fikir ordusunun üyeleri ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarının aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyor, onları rahmetle anıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel