Kalkavan, yardımları sordu

Kalkavan, yardımları sordu
CHP Milletvekili Kalkavan, Suriyeli sığınmacıları meclis gündemine taşıdı.

 

Kalkavan, yardımları sordu

CHP Milletvekili Kalkavan, Suriyeli sığınmacıları meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı internet sitesi verilerine göre Türkiye'de barınma merkezlerinde bulunan Suriyeli sığınmacı sayısının 191 bin 993 kişiye ulaştığını açıkladı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Kalkavan, Türkiye'de barınan sığınmacıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçirilip geçirilmediğini gündeme getirdi.

 

CHP Samsun Milletvekili Kalkavan, önergesinde şu sorulara yer verdi.

"Ülkemizde barınan bu sığınmacıların kaçı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçirilmiştir. İller bazında yerleşen sığınmacı sayısı nedir. Kaç tane sığınmacıya oturum izni verilmiştir. Sığınmacılara dağıtılan, günlük ihtiyaçlarını giderdikleri malzemeleri dışarıda sattıkları yönünde iddialar mevcuttur. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ve ne gibi tedbirler alacaksınız. Yine sığınmacıların kamp görevlilerine kötü davrandıkları ve pbikolojik olarak kötü yönde etkiledikleri konusunda kuvvetli iddialar mevcuttur. Gönüllü çalışan bu personele psikolojik sağlıkları ile ilgili destek verilmektemidir. Yurt dışından gelen ve ülkemizde toplanan bağışlar ne kadardır. Sığınmacılar, yurtdışından gelen yardımlar ve ülkemizde toplanan bağışlarla kamplarda hayatlarını sürdürürken, Van depreminde mağdur olan binlerce vatandaş için ne kadar yardım toplanmıştır. Depremzedelere de aynı kalitede ve şartlarda yardım bağlanmakta mı ve aynı şekilde ihtimam gösterilmektemidir?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir