Kaleci Antrenörü Gadiş’ten, “Kocuk’a Destek”

Kaleci Antrenörü Gadiş’ten, “Kocuk’a Destek”
Kaleci Antrenörü Erdem Sadık Gadiş, son Gaziantep Futbol Kulübü ile oynanan maçta “Kaleci Okan Kocuk’un sergilediği performans ta değil aksine defans ve takım kurgusunda sıkıntı var” diyerek destek verdi.

Haber Expres Tv ekranlarında her hafta Salı günü moderatörlüğünü İbrahim Ertürk’ün yaptığı Expres Spor programı renkli isimlere yer vererek dikkat çeken programları ile izleyicilerden tam not almaya devam ediyor. Bu hafta ki yayına YABPA Kulüp Başkanı Ali Akyüz konuk olarak katılırken yayının yorumcusu ve Kaleci Antrenörü Erdem Sadık Gadiş programda dikkat çeken konulara değindiler.

Geçtiğimiz hafta Samsunspor kendi evinde Gaziantep Futbol Kulübü ile karşılaşmasnı tartışma ve eleştirilere açan moderatör İbrahim Ertürk’ün Kocuk’a yapılan kötü tezahüratlar haklı mı sorusunu değerlendirirken dikkat çeken fotoğraflı anlatımı eleştiri ve tepkilere cevaplar verdi Gadiş, Gaziantep FK maçında 2 gol yemesi üzerine önce kaleci Okan Kocuk’u 65 dakika ayağına her top gelişinde ıslıklayarak, yuh çekerek tepki gösterilmesine özellikle de kaleci Okan Kocuk’un performansını beğenmeyen taraftarlara, Expres Spor programında “Kocuk’un bir suçu olmadığını ve takımın savunmasının güçsüz olduğunu” dile getirdi.

“Herkes öyle kalecilik yapamaz”
Okan Kocuk’un hem meslektaşı olduğuna hem de kendi evladı gibi gördüğünü belirten Kaleci Antrenörü Erdem Sadık Gadiş, kaleci olmanın göründüğünden daha zor olduğunu dile getirerek, “Öncelikle kaleciyi eleştirmeden önce defans oyuncularına bakmamız lazım. Oldukları mevkiinin doğru olup olmadığını incelememiz gerekiyor. Kaleci pozisyonu doğru! Herkes öyle kalecilik yapamaz. Herkes arkasından atıp tutuyor ama futbol, ekranda göründüğü gibi olmuyor. Kaleci yetiştirmek de öyle kolay değil. Okan’a maç nedeni ile suç bulmuyorum. Top Okan’a gelene kadar birçok oyuncudan geçiyor. Benim oynadığım senelerde de hocalarımız, ‘Hiçbir oyuncu rakibine sırtını dönmez.’ derdi. Takımın savunma anlayışını çözmesi gerekiyor. Samsunspor’un oyuncularında savunma taktiği eksik. 4’lü sözde savunma ile başladık ama savunma yerinde değil. Diğer yandan 7-8 kişi sözde savunma yapıyor ama kimse kimseyi tutmuyor. Böyle bir savunma ve takım olma durumu asla kabul edilemez. En kısa sürede takım ruhu ve adam adama markajı bu oyuncular acil öğrenmelidir” İfadelerini kullandı.

“Okan’ın yanına gidilerek özür dilenmesini istiyorum”
Ayrıca, kaleci Kocuk’un kendi evi sayılan kendi sahamızda kendi taraftarından yuhalanmasının çok büyük bir ayıp olduğunu ve özür dilenmesi gerektiğini belirten Antrenör Gadiş, “Okan’ın yanına gidilerek özür dilenmesini istiyorum. Bir kalecinin kendi sahasında, kendi taraftarı tarafından yuhalanması hiç hoş ve kabul edilebilecek bir şey değil. Bugün Samsunspor’un kalesini kim koruyorsa sahip çıkmak zorundayım. Çünkü bizim evladımız gibi görüyorum. En iyisini yapmak için elinden geleni yapacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Gadiş, Samsunspor’un haftalardır kötü bir oyun sergilediğini ve oyuncuların kendilerini toparlayıp Samsun’a yakışır bir şekilde oyun oynanması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor