Kaldırımlar insanlar için mi arabalar için mi ?

Kaldırımlar insanlar için mi arabalar için mi ?
Çarşamba OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi ile ilçe merkezine giden kaldırımlarda ki işgaller Hukuk ve İletişim Fakültesi Öğrencileri ile çevre halkını tedirgin ettiği belirtildi

Özellikle Ordu- Samsun Karayolu kenarında bulunan ve İlçemizde Üniversite yolunda önemli adımların atıldığı OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu yerleşkesinde eğitim gören öğrenciler ile çevre sakinleri kaldırım işgallerine tepki gösterdiler.

Karayolu üzerinde yoğun ve hızlı araç trafiği nedeni ile kaldırımların daha önem arz ettiği bölgede çevrede bulunan oto galerileri ile birlikte diğer esnafların kaldırım işgallerinin yayalara büyük engel ve sorun yarattığı belirtildi. Kaldırımlarda dikkati çeken ise üzerinde insandan fazla araba ve iş makinelerinin  park edilmesi.

Mustafa Güneşdoğdu Yerleşkesi içinde bulunan İletişim ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Çarşamba halkının da kaldırımları kullanması gerekirken, tam aksine ilçe merkezinde olduğu gibi Karayolu kenarında ki kaldırımlarda da esnafların işgallerinin olması sıkıntıyı arttırıyor. Karayolları Müdürlüğünün yol kenarlarında ki emniyetleri alması gerekliliğinin yanı sıra İlçe Belediyeciliğinin yol ve kaldırımlara araç park ve kaldırım işgallerine son verdirmesi ve kaldırımları halkın yani yayaların kullanması amacı daha da önem taşımaktadır.

kaldirimlar1.jpg

Fakülte öğrencilerinden gelen şikayetler üzerine  Karayolu kenarında ki araç park ve işgallerini fotoğrafladıktan sonra bu alanda bulunan bazı esnaflara işgalleri sorduğumuzda bazı anlayışlı ve hatasını anlayan duyarlı esnaflar, "Bizim yanlışımız varsa düzeltiriz. Öğrencilerimizi ve insanlarımızı biz de düşünürüz zarar gelsin istemeyiz” diyerek anlayışla karşılarken, diğer bazı vurdum duymaz ve öğrenciler ile vatandaşlara tepki gösteren duyarsız esnaf kesimi ise, “Sorun yok. Kim bu olayı gündeme getirin haber yapın dedi. Böyle bir sorun yok" diyerek tepki gösterirken kaldırımda ki park etmiş araçlarını görmezden gelmesi duyarsız tavrı şaşkınlık yarattı.

kaldirimlar2.jpg

Soğukkanlılığı ve umursamaz tavrı dikkat çeken bu tip esnafları görünce ister istemez İlçenin ve bölgenin en işlek karayolu üzerinde devamlı rahatsızlık veren bu olayın yetkili hiç kimse tarafından dikkat çekmemesi akıllara kaldırım  ne içindir sorusunu getirdi. Olay hakkında yetkililerden gelecek ilk adımı bekliyoruz.

HABER-FOTO: Nevin MUTLU - Başak SAĞIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber