Kahvehaneler Kumarhane Değil

Kahvehaneler Kumarhane Değil
Çarşamba Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan, normalleşme döneminde açılan her iş yerinde olduğu gibi kahvehanelerinde alınan tedbirlerle oyunların oynanabildiği bir ortama geri dönmesi için gerekli adımların atılmasını beklediklerini belirttiler.

Asırlık kültüre karşılık gelen kahvehanelerin zor günler içinde bulunduğunu paylaşan Çarşamba Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan ve kahvehane işletmecileri, kahvehanelerin hem kültürü yaşatıp hem de gelirlerini elde ettikleri bir iş yeri olduğunu ifade ederek bu iş yerlerinde oyunlara müsaade edilmediği için kazanç elde edemediklerini ve bu duruma en kısa sürede bir çare bulunması gerektiğini dile getirdiler.
img_8819.jpg

“Sağladığınız imkânları bizden esirgemeyin”

Sağlık konusunda alınan tüm önlemlere titizlikle uyduklarını söyleyen Başkan Erdal Çalışkan, “Sağlık nedeniyle kapatınız dediniz iş yerlerimizi kapattık. Yeni normalleşme sürecinde Türkiye genelinde bütün iş yerleri normalleşti. Bizlerde iş yerlerimizi açtık ama Okey, Tavla, Kağıt Oyunlarını oynatmayacaksınız dediniz oynatmadık. Oyun oynatılmadığı için de müşteriler iş yerlerimize gelmedi.  Açtık ama günlük masraflarımızı bile karşılayamadık. Geçinebilmek için kredi çektik ödeme günü geldi ama biz hala boş masalarda bekliyoruz. Tedbirleri alınarak yapılan ticaretle insanların evlerine ekmek götürmesi engellenemez. Eğlence mekânlarına, lokantalara tedbirleri almak ve uymak koşuluyla sağladığınız imkânı bizlerden esirgemeyin. Sizden kendimiz için değil evde ekmek bekleyen ailelerimiz için acilen bir talimat bekliyoruz. Ya tedbirleri almak ve uymak şartıyla oyunlarımızı serbest bırakın yaşayalım. Ya da artık kahvehanelerde oyunlar oynanmayacak diyerek ızdırabımıza son verin başımızın çaresine bakalım” ifadesini kullandı.
img_8859.jpg

Kahveciler istenilen her tedbire hazır

Toplumda kahvelere karşı paralı oyunların oynadığı hatta kumarhane olduğu algısının doğru olmadığını söyleyen kahve işletmecileri, bu süreçte en çok sıkıntıyı kendilerinin çektiğini yeni normalleşme sürecinde iş yerlerinin açıldığını ama açılmasına rağmen müşterilerinin oyun oynanmadığı için iş yerlerinin bomboş kaldığını belirttiler. Sadece bir çay ocağı statüsünde olmadıklarını her kesimden vatandaşın gelebileceği eğlence amaçlı oyunların oynanırken verilen içecek satışlarından bir kazanç elde ettiklerini söylediler. Oyunlar yasak olduğundan da kimsenin gelmeyişinden yakınarak artık kendilerinin görülmesini istediklerini bu duruma bir çare bulunması gerektiğinin altını çizerek bütün önlemleri aldıklarını ve yine alınacak her türlü önleme hazır olduklarını iş yerlerinde oyunların oynanmasına müsaade edilmesini istediklerini söylediler.
img_8854.jpg

HABER: Büşra KOCATAŞ – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber