“Kahin değil, bu mesleğe aşık hizmetkarız yeterli mi?”

“Kahin değil, bu mesleğe aşık hizmetkarız yeterli mi?”
Başbakan Erdoğan’ın % 52 oy alacağını aylar öncesinde tahmin eden Şeker,“Kahin değil, bu mesleğe aşık hizmetkarız yeterli mi?” dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana ilk kez halkın kendi oyları ile ilk kez Cumhurbaşkanını seçtiği 10 Ağustos 2014 Pazar günkü seçimler öncesinde ki % 52 oy alacağı iddiasında bulunan Gazetecinin şaşkınlık yaratan tahmini…

Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanını ilk kez halk oylaması ile seçen seçmenler ilk turda Reisi Cumhurunu seçti. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını açıkladıktan sonra ilk Mitingini Kurtuluş Savaşı Mücadelesinin ilk adımı atılan Samsun’da düzenleyen Başbakan Erdoğan’ın mitingi sonrasında çarpıcı eleştiri ve aynı zamanda tahminlerde bulunan Çarşamba Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri müdürü Erol Şeker’in tahmini 10 Ağustos 20124 akşamı gerçekleşti.  

 

Seçimler için ilk mitingini Samsun’da gerçekleştiren Erdoğan’ın miting sonrasında ki Cumhuriyet Meydanında ki kalabalık, tezahüratlar, halkın ilgisi ve AK Parti teşkilatları ile Milletvekilleri ile vatandaşların bakış açısı ile gündemi yorumladıktan sonra yazdığı Köşe yazısında şunları dile getirmişti. Şeker, “Samsun mitingi öncesinde Başbakan Erdoğan’ın % 58 – 63 arasında bir oy oranı ile Cumhurbaşkanlığını ilk turda bitireceğine inanıyordum. Ancak, Samsun Cumhuriyet Meydanı Cumhurunu işaret edemedi” ifadeleri ile dikkat çekmiş ancak hiç kimse bu yorumu ciddiye almamıştı.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına doğru ilerlerken teşkilat ve Milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığını değil aksine Erdoğan sonrasında AK Parti içinde yeni Başbakan ve Genel Başkanın kim olacağına yöneldiğini ve bu nedenle de herkesin eski istek ve azimden uzak, gelecek muhtemel aday Başbakan ve Genel Başkanın kim olacağına odaklandığını o günlerde iddia ederek bu yorumlarını dile getiren Şeker, “Herkesin beklentisi elbette ki: Başbakan nasıl olsa Cumhurbaşkanı olacak. Yerine ya Abdullah Gül veya belli bazı isimlerden birisi gelecek. Biz şimdiden onu bir şekilde uğurlayalım gelecek Genel Başkana kucak açalım ama o isim kim?

Düşünceler o yöne gitmeye başlamış bile. O da meydanı bu şekilde boşaltmaya yetmiş bile…

O nedenle diyorum ki; Milletvekilliğini düşünenler, gelecek Başbakanı düşünenler, artık teşkilatı, başbakanı takmadıkları şimdiden hissediliyor. Bu büyük tehlikedir ve o iddia olan % 58-63 bloğumu, bu gün inanın ki Başbakan için tavanı en fazla %52 olarak değiştirdim.” İfadelerini kullanmıştı.

 

Bu köşe yazısı sonrasında yaşananlar, yapılan mitingler ve akabinde 10 Ağustos 2014 Pazar günü ülke genelinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Akşam saatlerinden itibaren sandıkların açılması ile ortaya % 51.8 ve ertesi gün % 52.3 olarak açıklandı. Böylece yerel bir ilçe gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve Köşe Yazarı olan Erol Şeker’in tahmini şaşkınlık yarattı.

Erol Şeker ise seçimlerden sonra yaptığı açıklamasında ise, Bizim ne anket firmamız, ne maddi desteği, ne siyasi bağlantıları olmayan sadece bu mesleğin sevdalısı, bu mesleğin hizmetkârı olan, okuyucusuna sadece ve sadece doğruları, objektif ve şeffaf şekilde hiçbir partiye yakın veya uzak durmadan tahminde bulunduk. Bu tahminiz sonrasında bakalım kim ne diyecek. Sözün özü ise şu: Kâhin değil, bu mesleğe aşığız yeterli mi?” şeklinde açıklamaları ve köşe yazısı ile dikkatleri bir kez daha çekerek yerel gazetelerin dikkate alınması gerektiğini işaret etti.


05 TEMMUZ TARİHİNDE YAZDIĞI KÖŞE YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir