Aday 3 oldu

Aday 3 oldu
Samsun Barosu Genel Kurulunda mevcut Başkan Av. Kerami Gürbüz’e karşı bu gün genel kurulda rakip olan Av. Temel Çolak’tan sonra avukat camiasında bir ilk gerçekleşti. Başkan Gürbüz konuşmasında Av. Lütfi Keskin’ e tehdit vari kafa sallayınca 3. Aday...

Samsun Barosu Genel Kurulunda mevcut Başkan Av. Kerami Gürbüz’e karşı bu gün genel kurulda rakip olan Av. Temel Çolak’tan sonra avukat camiasında bir ilk gerçekleşti. Başkan Gürbüz konuşmasında Av. Lütfi Keskin’ e tehdit vari kafa sallayınca 3. Aday olarak adaylığını açıkladığı öğrenildi.

fft261_mf6861932.jpeg

‘Kongrede sürpriz ilk isim Av. Temel Çolak oldu’

Samsun Barosu Olağan Genel Kurulu toplantısı Yeni Adliye Binası Toplantı Salonu'nda bu gün başladı. Samsun Barosu Başkanlığı'na Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz yeniden aday olurken, Av. Temel Çolak’da adaylığını son dakikada açıkladı. İki adayla başlayan kongre konuşmalar sırasında ki gelişmeler kongreyi daha da heyecanlı hala getirdiği öğrenildi.

‘Baro kongresinde her şey normal başladı ancak...’

Kongrenin başlaması ile birlikte “Hukukun üstünlüğü” ile ilgili faaliyet raporları görüşüldüğü esna da Avukat Lütfi Keskin, görüşlerini bildirdiği öğrenildi. Görüşlerini açıklarken Keskin’in, baro iyi çalıştı ama yeterli değil daha iyi çalışması gerekir. Günümüzde hak ihlalleri had safhada gibi normal eleştirel cümlelerle konuşma yapmış ve hiç bir şahıs veya baro yönetimini hedef almadan konuşmasını tamamladığı belirtildi.   

20161001aw861951_02.jpg

‘Başkan Gürbüz kürsüye 2. Kez çıkması alevlendirdi’

Kongrenin ilk saatlerinde hiç bir gerginlik ve sataşma olmadığı belirtilirken, daha sonra gündemle ilgili baro yönetimince “Baro Lokalinin kapatılması, fesh veya başka birisine verilmesi” önergesi verildi.  Bu önerge konusunda görüş bildirmek ve önergeyi savunarak, gerekçelerini anlatmak üzere mevcut Başkan Gürbüz kürsüye çıktı. Baro kongresinin bu dakikalardan sonra daha da heyecanlı geçmesine neden olduğu gibi kongreyi başkan Gürbüz’ün alevlendirdiği iddia edildi.  

‘Av. Keskin, “Beni tehdit mi ediyorsun?”

Başkan Gürbüz, söz alıp lokal önergesine baro olarak büyükşehirle görüştük falan dediği esna da, bir saat önce Avukat Keskin’in konuşmasının etkisinde kalmış olsa gerek ki bir anda kürsüden, “Baromuz çalışıyor , biz bunları yaptık boş durmadık Lütfi bey” sözlerinin akabinde Avukat Lütfi Keskin’ e tehdit eder gibi  kafasını salladığı iddiası ile gündem gerildiği iddia edildi. Bunun üzerine Avukat Lütfi Keskin’in başkan Gürbüz’e, “Sen bana kafa sallayamazsın. Sen kimsin  beni tehdit mi ediyorsun?. Sen kimsin ki beni tehdit ediyorsun. Akıllı ol, sen kimi tehdit ediyorsun. Arkadaşlar bu şartlar altında Kerami bey tek başına seçime girmesi hukuka uygun değil. Madem öyle bu saatten sonra bende adayım” dediği ve bu şekilde baro başkanlığına 3. Aday çıktığı öğrenildi.  fft261_mf12915034.jpeg

‘Hiç alakası olmayan şekilde tavıra cevap verdim’

Konu ile ilgili olarak Avukat Lütfi Keskin ise Haber Expres Gazetesine yaptığı açıklamasında, “Bu gün baro seçimi için toplandığımızda kongrede herşey güzel başladı. Ancak görüşlerimi açıklayıp sonra yıllardır baro da başkanlık, yöneticilik yapmış arkadaşlarla ön sırada kongreyi izlerken, bir başka önerge için söz alıp konuyu açıklamak üzere kürsüye gelen başkan Gürbüz bana dönerek yakışık olmayan tavır ve söylemlerde bulundu. Bana kafa sallayıp tehdit eder gibi tavır takıınca bende yerimden cevap verdim” diyerek şöyle devam etti.

‘Düşman değiliz, kardeşimdir ama...’

Kerami Gürbüz başkan bizim küçüğümüz ve yanımızda yetişmiştir. Kendisinden büyüklere bu saygısızlığı yapmamalıydı. Gerçi sonra farkına vardı ama iş işten geçti ifadeleri ile devam eden Keskin, “Konuşmam içinde ne yönetimi, ne baroyu hele heke Başkan Kerami Gürbüz’ü kesinlikle eleştirmedim. Söz alma, sataşma falan hiç bir durum yok. Ama baro lokalinin satılması, fesh edilmesi önergesi için konuşma yaparken hiç alakası yokken bana sataşması beni tehdit eder gibi kafasını sallayarak konuşma yapması beni de herkesi de şaşırttı.  Gürbüz benim kardeşim, hasmım değil. Onunla geçen seçimde rakiptik ama düşman değiliz ki. Bu seçimde aklımda adaylık yoktu. Arkadaşımdır, memleketlimdir. Ama bu söylem ve tepkisini de görmemezlikten gelemezdim. Hayırlısı olsun.” dedi

‘Baro seçiminde debgeler değişiyor’

Samsun Baro Başkanlığına gidilirken ilk önce tek liste ile gidilmeye hazırlanırken önce Av. Temel Çolak ve ardından da polemik ve tehdit iddiaları ile alevlenen kongre salonunda Av. Lütfi Keskin’in adaylığını açıklaması sonrasında Baro seçimleri daha heyecanlı ve renkli geçeceği kadar dengelerinde çok değiştiği iddia cediliyor.

 HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir