‘Kadına Şiddete Karşı Samsun El Ele’ Kampanyası Başladı

‘Kadına Şiddete Karşı Samsun El Ele’ Kampanyası Başladı
Samsun İl Kadın Koordinasyon Kurulu tarafından “Kadına Yönelik Şiddette Karşı Samsun El Ele” kampanyası bugün yapılan toplantıyla başladı

 

DSİ Samsun Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, Samsun İl Kadın Koordinasyon Kurulu tarafından “Kadına Yönelik Şiddette Karşı Samsun El Ele” kampanyasıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya başta Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bayanlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kadın Dostu Kentler Projesi Samsun Koordinatörü Ruşen Ayaz, “Samsun İl kadın Hakları Koordinasyon Kurulu olarak il nüfusunun yüzde 50,72’sini oluşturan kadınlarımıza daha iyi yaşam sağlamak ve en temel insan hakkı olan yaşama haklarını korumak amacıyla, kadına yönelik şiddete hep birlikte ‘dur’ diyoruz” dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise, “Bugün Samsun’da kadına yönelik şiddet konusunda bir duyarlılık oluşturma adına bir kampanya başlattık. Kadına yönelik şiddet hiçbir gerekçeyle kabul edilemez. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Bu konularla ilgili kanun ve yönetmelikler çıkıyor. Bu bakımdan kadına yönelik şiddeti bunun karşımızda olduğunu hepimiz yüksek sesle haykırmak durumundayız. Bu kampanyada bu amaçla ortaya çıktı. Samsun’da kadına yönelik çalışmalar yapıldı yapılmaya da devam ediliyor. Bu projenin insanlarımızda belirli bir duyarlılığı oluşmasında katkı sağlayacak bir çalışma olduğunu görüyoruz” diye konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Dünya Kadınlar Günü’nün Türkiye’mizde uygulanışı Atatürk’ün 1921 yılında ki bir talimatıyla başladı. Maalesef 2013 yılında biz maalesef dünya kadın haklarıyla ilgili çok daha çözülmüş ve halledilmiş sorunların üzerine yeni bir gelecek inşa etme ya da konuşmak yerine, eğer bugünü kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili bir program ölçeğinde konuşuyorsak, benim ruhumu biraz eziyor. Çünkü anlaşılması mümkün olmayan, insanlığın tarifi içerisinde yeri bulunmayan, özellikle şiddetin her türlüsü ama kadına şiddetin hele hele hiç anlaşılması hiç mümkün olmayan bir anlam taşıması bizim bir araya gelmemizi daha anlamlı kılıyor. Çocukluğumdan bugüne annemin, teyzemin halalarımın verdiği mücadele ile dünya kadınlarının verdiği mücadele hemen hemen benziyor. Şiddet olayını bunun üzerine inşa edemiyorum. Şiddeti anlamakta güçlük çekiyorum. Samsun’umuzda bu ölçekte yapılabilecek her şeye elimizden gelen gayreti vermek için, çok kararlı olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum. Belki az katılımlı bir toplantı açıyoruz ama olsun azda olsa öz bir grubuz biz burada. Ben içten davranışlarınız için teşekkürlerimi iletiyorum. Samsun İl kadın Hakları Koordinasyon Kurulu’nun her zaman yanında olduğumuzun da bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan kokteylden sonra Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilen üstü açık bir otobüsle, kadınlar şehir turu yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz