"KADIN; VATANDIR, TOPRAKTIR"

"KADIN; VATANDIR, TOPRAKTIR"
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 'Bize can veren, bu topraklarda yeşerten kadınlarımız, analarımız vatandır, topraktır. Ne emekleri yok sayılabilir ne de kattıkları değer küçümsenebilir' dedi.

Yaşar, 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle yayımladığı yazılı açıklamada günün anlam ve önemine değindi.  Kadınların yeryüzündeki değerine bir kez de yaptığı yazılı açıklamayla vurgu yapan Yaşar, "Yıl içinde kutlanan bütün özel günler gibi bugün de anlamlıdır elbet. Ancak hayatımızın her aşamasına varlıklarıyla değer katan kadınlarımızı her gün dile getirmesek de anıyoruz. Bir kadın Liderin partisine mensup olmaktan gurur duyan bir Vekil olarak, kadına yapılan her türlü şiddetin erkekliğin değil korkaklığın bir göstergesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu anlamda da her sorun ve sıkıntılarına sahip çıkmanın, destek olmanın gayreti içindeyiz" dedi.

 

"Yaradan’ın anne olmak gibi büyük bir lütuf sunduğu, ayrıcalık tanıdığı kadınlarımız; geleceğin liderlerini, doktorunu, öğretmenini, esnafını ve daha birçok alanda ülkenin refahına, birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak nesillerini yetiştiriyor" diyen Yaşar, açıklamasına şu ifadelerle devam etti;

 

"Her geçen gün artan kadın cinayetleri ve şiddet oranları, maalesef eğitim kalitesinin ve toplum refahının düşüşünün bir göstergesidir. Kadına şiddet çağdaşlığa, insanlığa ve Müslümanlığa yakışmayan aşağılık bir tutumdur. Ülke yönetiminden tutunda hayatın her aşamasında var olan kadınlarımızın mutlu olmadığı hiçbir toplum refah içinde olamaz, gelişemez, büyüyemez."

 

Kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensupları olarak, kadına şiddetin insanlık dışı bir durum olduğunu belirten Yaşar, "Bu özel günde uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybeden kadınlarımızı rahmetle anıyor, Liderimiz Sayın Meral Akşener ve tüm dünya kadınlarının bu anlamlı gününü kutluyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel