kadın kooperatifleri sergisi açıldı

kadın kooperatifleri sergisi açıldı
Sinop’ta, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı etkinlikleri kapsamında kadın kooperatifleri sergisi açıldı.

Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sergide, kooperatif temsilcileri açtıkları tezgahlarda ürettikleri yöresel kıyafetler, yiyecekler ve diğer ürünleri sergiledi. Sergi, kurdele kesimi ve açılış konuşması ile başladı.

Serginin açılışında konuşan Vali Mustafa Özarslan, "2023 yılı, Cumhuriyetimizin 100. yılı. Atalarımızdan aldığımız bayrağı medeniyet ve uygarlık yarışını hep birlikte 100 yılını tamamlamış olacağız. Bu aşkla, yine aynı amaçla nice 100 yıllara erişeceğimizi, özellikle kadınlarımızı da yanımıza alarak onların zekasını, emek gücünü ve inceliğini de yanımıza alarak daha da hızlı koşacağımıza inanıyoruz. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında toplam istihdam oranı içerisinde kadınlarımıza ilişkin çok veri olmamakla beraber, 1927 yılında yapılan bir sayımda kadın iş gücü oranımız yaklaşık yüzde 19’du. Şu anda yüzde 36, her 100 çalışandan 36’sı kadındır. Yeter mi? Yetmez. Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, hep birlikte bu oranı daha yükseklere çıkaracağız" dedi.

Açılışın ardından Vali Mustafa Özarslan, stantları tek tek ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Sergi açılışına ayrıca Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ın eşi Reva Beray Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektörü Şakir Taşdemir, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Sinop Barosu Başkanı Funda Öztürk Altuntaş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi