Kadın Hakları Kurulu’ndan Başkan Belur’a ziyaret

Kadın Hakları Kurulu’ndan Başkan Belur’a ziyaret
Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu izleme ekibi Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları kapsamında dün Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’u makamında ziyaret ettiler.

Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Yönetim Üyesi  ve aynı zamanda Beyaz inci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ayşe Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Mine Saf’ın katıldığı ziyarette kadınlara yönelik sorun ve çözüm önerileri konuşuldu. Samsun İlinin ve Ayvacık İlçesinin Kadına ve kız çocuklarına yönelik profilini çıkarmak adına hazırladıkları formdaki soruları başkan Belur’a yönelttiler.

Belediye Başkanı Mustafa Belur, “Kadın sorunları diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Projenin amacı da kadın erkek eşitliliğinin güçlendirilmesidir. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var düşüncesiyle değil her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır anlayışı taşıyoruz. Bu düşünce ile Belediye olarak ilçemizde kadınlarımıza yönelik  bir çok çalışma yaparak onlara verdiğimiz önemi  ortaya koyuyoruz. İlçemizdeki kadınlarımıza İstihdama yönelik meslek edinme kursları açarak (Çarpana atölyesi, Aşçılık Kursu) ilçe kadınlarının becerilerini geliştirerek  üretime teşvik etmeye çalışıyoruz. Onların toplumda ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına ve kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlıyoruz. İlçemizin girişine Belediye olarak Kadın Kültür ve Doğal Yaşam Merkezi yaparak burada kadınlarımıza yönelik etkinlikler düzenliyor ve el becerilerinin burada sergilemelerini sağlıyoruz.’’ Dedi.

Belediye Başkanlık makamında  oldukça sıcak ortamda gelişen Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmaları kapsamında  yapılan toplantının ardından Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu izleme ekibi Belediye Başkanı Mustafa Belur'a teşekkür ederek Belediyeden ayrıldılar.

kadin-haklari-kurulu’ndan-baskan-belur’a-ziyaret--(1).jpgkadin-haklari-kurulu’ndan-baskan-belur’a-ziyaret--(2).jpgkadin-haklari-kurulu’ndan-baskan-belur’a-ziyaret--(3).jpgkadin-haklari-kurulu’ndan-baskan-belur’a-ziyaret--(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber