Kadın Çiftçiler Yarıştı

Kadın Çiftçiler Yarıştı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” isimli yarışmanın Samsun il finalinde Bafra’dan katılan Necla Çetin, birinci oldu.

 

İlkadım Belediyesi Gazi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yarışmaya Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kadın çiftçiler ve yakınları katıldı. Alaçam ilçesinden Melahat Çelebi, Atakum ilçesinden Meral Keleş, Bafra ilçesinden Necla Çetin, Canik ilçesinden Saliha Odabaşı, Çarşamba ilçesinden Hülya Özbek, Havza ilçesinden Sibel Doğan, Kavak ilçesinden Zarife Ulusoy, Ladik ilçesinden Sati Zeybek, 19 Mayıs ilçesinden Fatma Akın, Terme ilçesinden Nuray Çiçek, Vezirköprü ilçesinden Yasemin Güven, Yakakent ilçesinden Songül Danacı yarışmacı olarak katılırken, Salıpazarı ilçesinden Şükriye Güngör de rahatsızlığından dolayı katılamadı.

Yarışma öncesi açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “Gerek dünyada gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rol kadınlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde büyük çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisi kadınlarımızdır. Kadınlarımız tarlada, bağda, bahçede, ahırda her yerde çalışmaktadır. Bitkisel ve hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadın bunların yanı sıra evde çocuğunu büyütmekte, ev işlerini yapmakta ve ailenin beslenmesinde de en büyük görevi üstlenmektedir. Kırsal alandaki kadınlarımızın toplumsal üretimi arttırmak, gelirlerini yükseltmek, yaşam kalitesini iyileştirmek amacıyla kadın çiftçilerimize yönelik ev ekonomisi, gıda muhafazası, meyvecilik, bağcılık, süt ve arıcılık gibi birçok konuda İl Müdürlüğümüz kadın çiftçilerimize destek olmaktadır. Kadın çiftçilerimizde bu alanda edindiği bilgi ve becerilerini bugünkü yarışlarda sergileyeceklerdir. Kadınlarımızın Türkiye ekonomisine katkıları çok büyük, hakları ödenemez. Kısaca kadın tarlada üreten, ailesini besleyen ve evini yönetendir” dedi.

Yarışmacılara başarılar dileyen geçen yılın il ve bölge birincisi Ümran Ergin, “Bölge birincisi olmak için çok çalıştım, çok istedim ve kazandım. İnşallah burada kazan arkadaşlarımız da bölge birincisi olurlar” diye konuştu.

12 yarışmacıya 15’er soru soruldu. Sorular sonucunda 14 soruyu doğru cevaplayan, 140 puan alan ve yarışmaya Bafra’dan katılan Necla Çetin birinci olurken, 15 soru sonucunda 120 puanı paylaşan ve altın sorularda üstünlük sağlayan Vezirköprü ilçesinden katılan Yasemin Güven ikinci, Atakum ilçesinden katılan Meral Keleş üçüncü oldu. İlk 3’e girenlere altın ve 12 yarışmacıya katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada birinci olduğu için mutlu olduğunu belirten Necla Çetin, “Hayvan ve hayvan yemleri ağırlıklı olarak çiftçilikle 15 yıldır uğraşıyorum. Yarışma güzel geçti. Çok heyecanlıyım. Yarışmaya çok iyi hazırlanmıştım. Sorular kolaydı. Yanlış cevapladığım soruyu daha önce görmediğim için yanlış cevapladım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz