ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

KADER GÜNÜ: 23 HAZİRAN

KADER GÜNÜ: 23 HAZİRAN

Son zamanlardaki PKK ile ilgili gelişmeler, son derece rahatsız edici bir hal almıştır.
8 Yıl sonra PKK’nın sorumlusu APO’nun avukatlarıyla görüşmesi Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında gelişen olaylar dikkat çekmiş, ve HDP-AK Parti yakınlaşması mı acaba yorumlarına neden olmuştu!.

İstanbul seçimlerini garantilemek amacıyla HDP ile dirsek temasına mı geçildi söylentilerini de neden olmuştur. Ankara’nın CHP’ye geçmesi o kadar konu ve gündem olmuşken İstanbul’un bu kadar konu olması da manidardır. Son gelişmeler eğer bu şekilde ise öyle görünüyor.

Ak Parti’de Millet İttifakı saffına mı geçiyor dedirtti. Tabi ki öyle olmayacak zaten toplumu kutuplaştıran Ak Parti olmadı mı? Eşkâre olmasa da gizli kapaklı bir çalışmaların olacağı söylenmektedir. Çünkü İstanbul seçimleri Avrupa ve Dünya’nın da takip ettiği ve Türkiye düşmanlarının da yakinen takibe aldıkları bir seçim haline gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Türkiye İttifak demesinin altında yukarıda bahsettiğimiz konuya tekabül etmesi midir. Acaba Cumhur İttifakı zamanla çatırdadığını mı söylemek istemektedir. Bu seçimleri beka sorunu haline getirenler bunun böyle olmadığının farkına sonradan vardılar mı? Milleti kutuplaştırmanın sonu bölünme yolunda sadece bir adım olduğunu sonradan anladılar mı?

Değerli Okurlarım;

Devlet baki, hükümetler geçicidir. Bu ülkede nice hükümetler gelip gitti.
Ama devlet dimdik ayakta durmaktadır.
Acaba İstanbul seçimleri devleti bağlar mı elbette hayır. Çünkü İstanbul çok seçimler yaşadı. Şimdi şöyle diyelim devleti yönetenler devlete bir tehlike geleceğinden emin olsalar yada bir eylem yapılsa harekete geçer mi. Evet peki o zaman seçilenler yanlış işlere karıştıklarında görevinden alınırlar mı? Evet peki o zaman neyin bekası demez mi insanlar. Ülkemiz üzerinde oynanan her oyunu bizlerde biliyoruz bu ülke çok sıkıntılar çekti. Bizim ülkemiz coğrafi yapı itibariyle hep beka ile yatıp kalkmaktadır. Bu beka 1071’debaşlamış hala devam etmektedir, kıyamete kadar da devam edecektir.

Değerli Okurlarım; Bu ülkede zeka sorunu olduğunu hatırlatırım. Okumayan sağa-sola yönlendirilen toplumuz. Bugün İstanbul seçimleri için HDP’ye göz kırpan bir Ak Parti profili izlemekteyiz. Çünkü zaten Ak Parti içinde de yada zamanında görev almış vekiller çoktur. Acaba geçici olarak dondurucuya koyduk dedikleri çözüm sürecini tekrar mı gündeme getiriyorlar diye düşünüyor insan.

Ben şunu söylemek istiyorum. Bu sefer de Ak Parti harb hiledir hadisini yada iktidar için her yol mubahtır düsturunu mu uygulayacaklar göreceğiz ama mağdur da oyununu oynayacak. 23 Haziran akşamı İstanbullu kaderini kendi eliyle belirleyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi