Kaçak Telefon Operasyonu

Kaçak Telefon Operasyonu
Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonda piyasa değeri yaklaşık bir milyon 250 bin TL olan cep telefonu yakalandı

Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Çankırı İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonda piyasa değeri yaklaşık bir milyon 250 bin TL olan cep telefonu yakalandı

Gümrük Muhafaza ve Jandarma birimlerince, Çankırı il sınırları içinde Samsun-İstanbul istikametinde; şahıslar ve araçlar üzerinde üç gün süreli ortak denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlere Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünden Muhafaza Memurları, Gümrük Müdürlüğünden Gümrük Muayene ve Gözetim Memurları ile Çankırı İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Timi, Asayiş Timi ve Dedektör Köpek Timi katılım sağladı.

Denetimler sırasında, ekipler bir tır aracının dorsesinde üzeri naylon ve koli bandı ile sarılı 1 karton kutu ve 2 adet tekerlekli valizden şüphelendi. Araç sürücüsünün eşyaların gümrüklü olduğunu ve parfüm bulunduğunu beyan etmesi üzerine yapılan incelemede, koli ve valizlerde parfüm yerine cep telefonu olduğu ortaya çıkarıldı. Ayrıca, aracın gümrüklü bir araç olmadığı anlaşıldı.

Cep telefonları üzerinde yapılan incelemede piyasada çok tutulan bir markanın son modelinden oldukları, IMEI numarası sorgulamalarında ise bazı cihazların kayıt dışı, bazılarının ise IMEI numaralarının kopyalanmış olduğu tespit edildi.

Ele geçirilen cep telefonlarına el konularak, araç sahibi ve araç sürücü hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa muhalefet etmek suçundan Ilgaz Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde adli tahkikat başlatıldı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, her türlü kaçakçılık mücadelenin sürdürüldüğü, yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına vatandaşların ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza, Alo 156 Jandarma, Alo 155 Polis ve Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hatlarına bildirimde bulunarak bu mücadeleye katkıda bulunabilecekleri belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş