Kaç Okul Müdürü değiş-ti (değişecek?)

Kaç Okul Müdürü değiş-ti (değişecek?)
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği 10 Haziran 2014 Tarihli resmi gazetede yayınlandı.

Puanlama sistemine göre belirlenecek olan başarılı yöneticilerin belirlenmesi aşamasında puanlama işlemi geçtiğimiz hafta sona ererken gözler bu gün veya yarın açıklanacak sonuçlarda. Bakalım Çarşamba'da kaç Okul Müdürü değiştirilecek.

Yöneticiler aldıkları puanlara göre başarılı iseler görevlerine devam edecekler, başarılı değil iseler görevlerine devam etmeyecekler. Milli Eğitim Bakanlığı başarıyı tespit etmek için 100'e yakın kriter belirlediği, bu belirlenen kriterlere göre her okulun yöneticilerini ilçe milli eğitim müdürü, ilçede atamalardan sorumlu şube müdürü, okul aile birliği başkanı, okulda en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmen, en genç ve en yaşlı öğretmen, bu 100 kriter üzerinden yöneticileri elektronik ortamda değerlendirdi. 

Bu kriter ve değerlendirmelere Türkiye genelinde 16 bin yönetici hakkında değerlendirmeler tamamlanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve buradan da Samsun Valiliğine onaylatılmak üzere Samsun' a geçtiğimiz hafta gönderildiği öğrenildi. Değerlendirme sonuçları sır gibi saklanırken Çarşamba'da muhtemel yönetmelik çerçevesinde çok sayıda Okul Müdürlerinin ya yerleri değiştirilecek ya da normal Öğretmen statüsü ile görevlerine devam edecekleri belirtiliyor.

Değerlendirmelerde Milli Eğitim Bakanlığı’na yüze 30 ya da 40 oranında yöneticinin yerleri değişecek. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Çarşamba ilçesinde ki Okullarda görev yapan çok sayıda Okul Müdürünün yer değişimleri ya da normal Öğretmenlik görevi ile görevlerine devam edecekleri açıklanırken, İlçede  görev yerleri değişecek ya da öğretmenliğe döndürülecek Müdürlerden bazılarının isimlerininse şu isimlerden oluştuğu iddia ediliyor.

Yönetmeliğe göre, 4 yıllık görev süresini tamamlayan yöneticinin görevleri ders yılı bitiminde sona erecek  olan ve isimleri gündeme gelen Okul Müdürleri: Mehmet Akif Ersoy Okul Müdürü Fatih Sarıoğlu, TOKİ Ferhan Hasovalı Okul Müdürü Erdem Çakır, Anafartalar Okul Müdürü Ali İşyapan, Şehit Nuri Pamir Okul Müdürü Habip Alan, Mithat Yılmaz Okul Müdürü Ufuk Güçlü, Helvacalı Okul Müdürü İsa Kuru ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hacı Uçar, Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Yıldız ve mahalle okul Müdürlerinden 10'u aşkın Okul Müdürlerinin olduğu iddia ediliyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği kararını da göz önüne alarak değiştirilmesi için adımların çok sıkı atıldığı ve yapılan çalışmaların devlet sırrı gibi saklanarak yapılması dikkat çekiyor. Yine çalışmalar sonunda geçtiğimiz hafta içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde puanlamaların tamamlandığı ve puanlamalar neticesinde Eğitim Bir- Sen Çarşamba Temsilcileri ile de İlçe Milli Eğitim Müdürünün son görüşmeleri yaptığı iddia edildi. Bu haberler üzerine Eğitim Bir-Sen sendikası dışında kalan Eğitim-Sen, Eğitim İş-Sen ve Türk Eğitim Sen temsilcileri ile görüşme yapılmaması eğitim camiasında gerginliğe neden olduğu iddia edilirken, yönetmelik sonucunda birkaç gün içinde sonuçların açıklanarak hafta içinde yeni görev yerlerinde göreve başlatılacakları iddia edildi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim