"Kabahat seni yetiştiren hocada"

Kabahat seni yetiştiren hocada
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy’de katıldığı temel

atma töreninde Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Kabahat seni yetiştiren hocada. Hocaları baş tacı ediyoruz ama sen önce kültürü öğreneceksin, sanatı öğreneceksin, sanatçıyı yücelteceksin. Tarihe senin adın sanata küfreden adam olarak geçecek” dedi.

“KABAHAT SENİ YETİŞTİREN HOCADA”

30 ilde sinema ve tiyatro olmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti;

“Tiyatrolara destek kalkacakmış, Batı’da bunun örnekleri yokmuş. Senin Batı’dan haberin yoksa kabahat bende değil ki, kabahat sende. Git bak bakalım Batı’da sanata, tiyatroya destek var mı? İster Paris’e, ister Berlin’e git. Senin kültürle, tiyatroyla, operasıyla, sanatla, resimle ilgin yok. Kabahat seni yetiştiren hocada. Hocaları baş tacı ediyoruz ama sen önce kültürü öğreneceksin, sanatı öğreneceksin, sanatçıyı yücelteceksin. Tarihe senin adın sanata küfreden adam olarak geçecek. Sen tarihe ne diye geçeceksin? Onun için şairlerimizi de, romancılarımızı da, gazetecilerimizi de, sanat adamlarımızı da her zaman yüceltmemiz lazım.”

Kılıçdaroğlu, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u ranta teslim edilsin diye fethetmediğini belirterek, “İstanbul’un güzelliklerine dokunmadı, İstanbul’un güzelliklerini yaşattı. Fatih Sultan Mehmet bugünkü İstanbul’u, AK Parti’nin İstanbul’unu görse gözyaşlarını tutamazdı” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına değinip, Samsun’daki sel felaketine dikkat çeken Kılıçdaroğlu hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Samsun’da gidiyor dolgu alanına, dere yatağına kent yapıyor, binalar yapıyor. Çıkıyor 3 tane bakan televizyon ekranlarına, ‘bizim sorumluluğumuz var’ diyor, güzel. Sorumluluğun varsa gereğini yaparsın. ‘Suçlu aramamız lazım’ diyor. Peki, ölmen insanların hesabını kimsen soracağız? İyi işleri AKP yapacak, felaketleri de Allah’a havale edeceksiniz. Böyle bir anlayış olur mu? Çöp deposu olarak kullanılıyor orası. Selin sonucu ortaya çıkan atıklara baksınlar. Çöplerden çıkan atıklardır onlar. Onun hesabının Samsunlular tarafından da sorulması lazım. Kentsel dönüşüm sosyal dönüşümle beraber gitmek zorundadır. Kenti, kentliği sosyal bir ortamda yaşatmak durumundayız. Eğer bunu yapabilirsek çağdaş kentleri kurabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel