Jeotermal Rezervimiz var

Jeotermal Rezervimiz var
Çarşamba ilçesinde Çarşamba Kaymakamlığının organize etiği toplantıda jeotermal umudu bilimsel olarak masaya yatırıldı. Toplantı da yapılan açıklama herkesi heyecanlandırırken, müjdeli haber geldi. Jeotermal rezervimiz var ama önemli olan debisi” denildi

 

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba Kaymakamlığı önderliğinde başlatılan Jeotermal çalışmaları konusunda Çarşamba Kaymakamlık binasında yapılan toplantıda Çarşamba’daki jeotermal umudu bilimsel olarak masaya yatırıldı.  Toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli ve Çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantıya davetli olan ve çarpıcı açıklamalar yapan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Coşkun, “Çarşamba dolaylarının jeotermal imkanları’  konulu sunumunu izleyen konuklar konunun bilimsel yönden açıklamasını dinledi. Coşkun, yaptığı sunumda TPAO’nun Çarşamba Muratlı köyünde daha önceden açtığı Emiryusuf Köyünde ki petrol kuyusunda 1250 metrede bulunan 73 derecelik suyun ne anlama geldiğini açıkladı. Coşkun, konu hakkında “Rezervimiz var önemli olan debisi” dedi. Suyun debisi ile ilgili olarak da bunun yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacağını belirtti.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, Daha önce TPAO’nun açtığı kuyuyu Çarşamba Kaymakamımızın da yoğun destekleri ve çabaları ile almaya çalışıyoruz. Burada şöyle bir nokta var ki bu Türkiye’de ilk defa oluyor. İlk Defa TPAO’ya ait bir kuyu farklı bir kurum tarafından devralınıyor. Burada önemli olan şu, bu kadar derinliklere inildiği zaman elbet bir şey bulunur ama bunun ticari anlamda getirisi nedir buna bakacağız. Yani kuyumuzun verimliliği önemli. Bu çalışmayı MTA ile birlikte yapacağız. Kaymakamımız Caner Bey ciddi anlamda bu işle yoğun olarak ilgileniyor. Daha öncesinde var olan bir kuyumuz olduğu için bu işi sembolik bir rakamla bitireceğiz” dedi.

gun1.jpg

 

gun2.jpg

gun-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber