Jandarma’dan ağır vasıta denetimi

Jandarma’dan ağır vasıta denetimi
Samsun İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çarşamba Jandarma Trafik Ekipleri tarafından ilçede ağır vasıtalar üzerinde denetimler yapıldı.

Ülkemizde yük taşımacılığının yaklaşık %90 anın karayolu ile yapılması ve tüm tescilli araçların yüzde 3.7 sinin kamyon çekici ve tanker cinsinden araçlardan oluşması nedeniyle karayollarında meydana gelen kazalarda bu tür araçların ölümlü kazalara karışma oranının yüzde 27.8 olduğu tespit edildi.


Bu tür kazalar banket ve şerit üzerinde zorunlu haller dışında yeterince uyarıcı işaretlemeleri yapılmadan duraklama ve Park ettikleri ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı ağır taşıtların azami yük ve istihap haddini aşması ve Gabari dışı yük yüklemesi nedenleriyle meydana geldiği değerlendirildi.

Samsun İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çarşamba Jandarma Trafik Ekipleri tarafından bu tür araçların arka ve yan koruma çerçevesi olup olmadığı arka işaret levhası ve reflektörlerin olup olmadığı ağır yük taşıyan araçların uygun görülen yol güzergahında bulunup bulunmadıkları denetlendi.

Yapılan denetimler sonucu eksiklik tespit edilen araçlara  cezai yaptırımlar uygulanırken, denetimlerde kurallara uyduğu tespit edilen araç sürücülerine bu duyarlılıklarından dolayı trafik ekiplerince teşekkür edildi.

Bundan sonraki süreçte de bu tür uygulamaların devam edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş