Jandarma'da tatil, mesai yok...

Jandarmada tatil, mesai yok...
Samsun il ve Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri mesai, hafta sonu demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Hafta sonunda Jandarma İlçenin bazı mahallelerinde ele geçirdikleri uyuşturucu müptelasına kapılan gençleri kurtarmaya devam ediyor. Cuma gününden bu yana 44 kilogram Kubar esrar ve 1.500 kökü aşkın hintkeneviri ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre; Samsun İl ve Çarşamba Jandarma Komutanlığı ekipleri durmak bilmiyor. Çarşamba'nın eski köy yeni mahallelerinde ki asayiş olayları ile boğuşan Jandarma ekipleri özellikle yaz aylarında artış gösteren kubar esrar ve hintkeneviri ekili arazileri arama çalışmalarını da gece gündüz- tatil mesai demeden sürdürüyorlar. Jandarma ekipleri Cuma gününden bu yana ele geçirdiği kubar esrar ve hintkeneviri zehir tacirlerinin de korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Son günlerde gündeme sıkça getirilen bonzai adı verilen zehir'e alternatif ve en eski ve dikkat çekici boyutta olan hintkeneviri zehirleri için adeta savaş açan Jandarma İl ve İlçe Jandarma ekipleri Samsun genelinde durmak bilmiyor. Jandarma ekipleri son 3 günde 50 kg kubar, 1.170 kökü geçkin hintkeneviri olacak şekilde ele geçirilen uyuşturucular dikkat çekti.

Son üç günde ele geçirilen hintkeneviri ve kubar esrar olayları: Samsun İl ve Çarşamba Jandarma Bölük Komutanlığı 3 günlük operasyonların ilkini Cuma günü İlçeye bağlı Gökçeçakmak Mahallesinde gerçekleştirdi. Bu operasyonda C.K 'ye ait olduğu iddia edilen ev, besi ahırı ve tarlalarında yapılan operasyonda 500 kök hintkeneviri ve 6 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Günün ikinci operasyonu akşam geç saatlerde yine aynı köyde gerçekleştirildi. Karamustafalı Mahallesi'nde 20.00 sıralarında A.B.’ye ait mısır tarlasına operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda A.B’ye ait olduğu iddia edilen mısır tarlasının ortasında oluşturulan özel bir alanda 30 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Hafta sonu Cumartesi günü son yapılan operasyonda ise; yine Karamustafalı Mahallesinde A.K isimli şahsa ait olduğundan şüphelenilen ve devlet arazisi olarak tabir edilen ormanlık arazi de ise 14 kilo kubar esrar maddesi ile tarlada ekili 670 kök esrar yapımında kullanılan dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi.

Zehir tacirlerinin bu yıl genellikle orman vasıflı devlete ait arazilerde hintkeneviri ekimi yaparak olayları sahiplenmemek için yeni bir yol izlenmesi dikkat çektiği öğrenildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar sürüyor.

HABER MERKEZİ

dlyu.jpg

fu.jpg

gtj.jpg

yj.jpg

ztj.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber