Jandarma kadınların yanında

Jandarma kadınların yanında
Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kadınlara Kadın Acil Destek Sistemi (KADES) kapsamında eğitim verildi

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında kadınların ve çocukların maruz Eşinden veya başka kişi yada kişilerden şiddet gören yada şiddete maruz kalma ihtimali öne çıkan kadınlar için kullanılan uygulama Kadın Acil Destek Sistemi (KADES) ile En İyi Narkotik Polis Anne konulu eğitim Kavak Halk Eğitim Merkezinde verildi.

Farkındalık oluşturulması hedeflendi


İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda halk eğitim kursiyerleri katıldı. Seminerde, kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri, nedenleri ve sonuçları anlatıldı. Şiddet mağdurlarının hakları ve destek mekanizmaları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, şiddetten korunma yolları konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi
'En iyi narkotik polisi: Anne ve KADES' eğitimi kapsamında ise annelerin çocuklarını uyuşturucudan koruma konusundaki sorumlulukları anlatıldı. Çocuklarda uyuşturucu bağımlılığı belirtileri ve bu belirtileri fark etmek için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, annelerin çocuklarını uyuşturucudan korumak için yapabileceklerini konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi. Seminer ayrıca sorulara cevap verildi, örnekler anlatıldı.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel