Jandarma 173 yaşında

Jandarma 173 yaşında
Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yılında gaziler, şehit aileleri ve protokol Samsun İl Jandarma Komutanlığı’nda bir araya geldi

 

Samsun İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen Jandarma Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, adli erkan ve kurum amirlerinin yanı sıra şehit aileleri ve gaziler katıldı. Etkinliğe gelen davetliler, jandarma tarafından açılan silah ve teçhizat sergisini gezdi.
173 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Jandarma Teşkilatı’nın, Türk milletinin sevgisine mazhar olduğunu söyleyen İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Doğru, “TSK’nın ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıl dönümünü gururla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Başarılarla dolu 173 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bu güne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirlerini kazanmıştır. Bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Jandarma Teşkilatı, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ve her alanında, ülkemizin her noktasında, her türlü olumsuz şartlarda halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman halkının yanında yer almıştır. Jandarma Teşkilatı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla başta terörle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konusunda kendisini sürekli yenilemektedir” dedi.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”
Samsun’da görev süresinin dolduğunu açıklayan Albay Mustafa Doğru, “Yaklaşık 3 yıldır Samsun İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütmekteyim. 2011-2012 yılı atamalarında tayinim Manisa İl Jandarma Komutanlığı’na çıktı. 25 gün sonra Samsun’dan ilişiğimi kesip Manisa’daki görevime başlayacağım. Çok değişik yerlerde görev yaptım, değişik ortamlarda bulundum ancak Samsun’da görev yaptığım dönem içinde özellikle yöneticilerimizin, kamu kurum temsilcilerinin ve halkımızın yaklaşımlarından dolayı çok mutluyum. Herkese kendim, eşim ve ailem adına şükranlarımızı sunuyorum, haklarınızı helal ediniz” diye konuştu.
İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru ile çalıştığı 2 yılın gayet olumlu diyaloglar içinde geçtiğini belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Jandarma Teşkilatımız kanunlarla kendisine verilmiş görevleri ifa ederken birçok görev ve sorumluluğu da yürütüyor. Jandarma Teşkilatımızın mülki, adli, askeri görevleri ve diğer görevleri var. Bu görevlerini de en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma Teşkilatımız hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygı gösteren bir anlayışı içerisinde görevini ifa ediyor. İl Jandarma Komutanımız 3 yıldır Samsun’da görev yapıyor, bende yaklaşık 2 yıldır kendisi ile çalışma fırsatı buldum ve bu süreç içinde gayet güzel bir diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Sadece valiliğimle olan ilişkileriyle değil, diğer güvenlik birimlerimizle olan ilişkilerde, diğer kurumlarla olan ilişkilerde de İl Jandarma Komutanımızın önderliğinde güzel bir çalışma ortamı doğdu. Kendisine Samsun’da yürüttüğü hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, buradaki başarısının Manisa’da da devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel