İzinsiz Ağaç Kesmeye 10 Ay Ceza

İzinsiz Ağaç Kesmeye 10 Ay Ceza
Samsun'un Bafra ilçesinde bir apartman bahçesindeki 2 ağacı izinsiz kestiği iddia edilen apartman sakini 10 ay hapis cezası aldı

Hacınabi Mahallesi Emirefendi Sokak'taki bir apartmanın bahçesinde 6 ay önce meydana gelen olayda, apartman sakini K.A., apartman yönetiminin karşı kararına rağmen evinin manzarasını bozduğu gerekçesiyle 2 ağacı kesmişti.

Apartman sakini İsmail Üresin apartmanın bahçesindeki ağaçları kesen K.A. hakkında şikayette bulundu. Soruşturmayı yürüten savcılığın hazırladığı iddianame 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Apartman sakinlerinin itirazına rağmen, ağaçları evinin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle kesen K.A. hakkında mala zarar verme iddiası ile dava açıldı. 6 ay süren dava sonunda mahkeme Kadir A’ya ‘mala zarar verme’ suçundan 10 ay hapis cezası verdi.

Şikayetçi İsmail Üresin’in vekili Avukat Hüseyin Gökçe, “Davanın açılması demokrasi adına çok sevindirici bir durum. Bu, Türkiye’de örnek bir dava . Herkes, basit gibi görülen bir ağaç yüzünden mahkemelik olabileceğini bilmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş