"İyilik Yap Kutuya At, Arkadaşın Bilmezse Öğretmenin Bilir" Projesi

İyilik Yap Kutuya At, Arkadaşın Bilmezse Öğretmenin Bilir Projesi
Samsun Alaçam Kızlan İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenciler arasında iyilik yapmayı yaygınlaştırmak, olumlu davranış geliştirmeyi kazandırmak için “İyilik Yap Kutuya At, Arkadaşın Bilmezse Öğretmenin Bilir” projesi uygulanıyor.

Kızlan İlkokulu Müdürü Onur Gündüzcü “Hayatta atılan ilk adımlar, sonuçları bakımından çok önemlidir. Bu nedenle hayatta, her türlü alanda ilk adımları atarken çok dikkatli olmalıyız. Yersiz düşüncelerle, yanlış davranışlarla çevremize, dolayısıyla da kendimize zarar vermekten kaçınmalıyız. Başkalarının bize karşı iyi niyetli olmalarını istiyorsak önce kendimiz iyi olmalıyız. Önemli olan da budur.Her birey kendi içindeki kötülük tohumlarını yok etmeyi başardığı takdirde, bu dünyada kötülük denen şey de ortadan kalkacaktır" dedi.

Proje kapsamında öğrenciler kendilerine yapılan iyilikleri bir kağıda yazarak okulun giriş kısmında bulunan kutuya atıyor. Her hafta cuma günü iyiliklerin değerlendirilmesi Proje Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilerek haftanın iyiliği seçiliyor ve madalya ile ödüllendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir