MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İYİLİK İÇİN: KIZILAY MADEN SUYU

İYİLİK İÇİN: KIZILAY MADEN SUYU

Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk, günümüz ise, en modern su fabrikası olan tesislerde ürettiği Kızılay maden suyu ile ihracat ağını her geçen gün genişletmektedir. Satıştan elde edilen gelir fazlası, Türk Kızılay’ının sosyal yardım ve afet müdah0ale hizmetlerini ciddi katkılar sağlamaktadır.

Mineralli suların kullanımı insanlık tarihiyle birlikte çok eski yıllara dayanmaktadır.M.Ö700 ve 1200’lü yıllar arasında Eskişehir, Afyon, Kütahya il sınırları içinde yaşayan Frigler’ den başlayarak Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı imparatorlukları dönemlerinde kullanılan mineralli suları 1926’dan bu yana Türk Kızılay’ı tarafından şişelenerek satışa sunulmaktadır. Ulu önder Atatürk kurtuluş savaşı sırasında Afyon’da Böbreklerinden rahatsızlanınca Gazlı gölden getirilen maden suyunu içerek sağlığına kavuşmuş. Cumhuriyet’in ilanından sonra da ileri görüşlülüğü bu sağlıklı mineralli suyun satışından elde edilen kamu yararına kullanılması için tesisleri Kızılay’a bağışlamıştır. Üretiminin içinde Klasik Mineralli Su, Meyve Aromalı Mineralli SU ve Meyveli Mineralli Su bulunan ülkemizin orta doğu’ nun ve balkanları en büyük mineralli su fabrikasıdır.2014yılında Erzincan’da faaliyete geçen

Türk Kızılay’ı Erzincan mineralli su işletmesinin 16 in metre kare alan üzerine kurulu olan fabrikasın da saatte 50bin şişe maden suyu üretimi gerçekleştirilmektedir. Türk Kızılay’ının amacı, en modern üretim hatlarıyla kurulduğu günden doğallığından hiçbir şey yitirmeden ve üretim kalitesinden asla ödün vermeden doğadan gelen bu muhteşem mineral kaynağını tüm insanlığa sunmaktadır. Kızılay Maden suyu, yurtdışındaki tüketicinin de beğenisine sunulmakta ve ciddi satış rakamlarına ulaşmaktadır. Satıştan elden edilen gelirin fazlası Türk Kızılay’ının sosyal yardım ve afet müdahale hizmetlerine ciddi katkılar sağlamaktadır. Üretimin içinde klasik mineralli su, meyve aromalı mineralli suların tüketicinin beğenisine sunmaktadır. İçinde yüksek miktarda doğal meyve suyu ve konsantresi bulunan maden suları, sağlığına daha fazla özen gösteren tüketicinin tercihi olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi