İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ŞAKİR ŞAHİN “BARAJ NEDEN DURDU?”

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI ŞAKİR ŞAHİN “BARAJ NEDEN DURDU?”
İyi Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin 2017 yılında temeli atılan Salıpazarı İçme ve Sulama Baraj inşaatının neden durdurulduğunu sordu.

Başkan Şahin “Kaderine hep yetmezlik, yoksunluk ve şansızlık düşen Salıpazarı ilçemiz 30 yılı aşkın süredir istenilen, arzu edilen baraj meselesinde yine iktidar sahipleri tarafından men cezası almıştır. Bizler bu sefer gönülden takdir edebileceğimiz niyetlerini içimizde cümlelere dökmek üzereyken; baraj inşaatına DSİ'nin 700 milyar lira, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de 500 milyar lira civarında sağladığı kaynağın ardından, ödeneksizlik nedeniyle durdurulduğunu öğrendik”dedi. İyi Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

MAKUS TALİHİMİZ DEĞİŞMEDİ

 

Gün ola ki Salıpazarı'mıza dair edeceğimiz birkaç kelamı endişeler ve kaygılar şekillendirmesin. Günü gelse de artık Salıpazarı'nın geleceğine ışık saçan, karanlıktan sıyrılıp aydınlık yarınların temasının işlendiği meseleleri ana gündemimiz yapabilelim. Ancak ilçemizin geleceği, makus talihiyle verdiği mücadeleyi hala kazanamamıştır. İktidarları süresince yolu, köprüyü, barajı milletimizin önüne lütuf gibi sunan kadrolar artık kendileriyle de çelişir hale gelmiştir.

 

BARAJA ÖDENEK YOK

 

2017'de temeli atılan, sel sorununun önüne geçmesinin yanı sıra Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde 143 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak önemde olan barajın yapımı için 66 milyon 893 bin 550 TL'lik sözleşme bedelinden bu zamana kadar 1 milyon lira gibi sembolik bir ödeneğin DSİ tarafından yüklenici firmaya gönderildiği konuşulmaktadır. Talvegden yüksekliği 61.25 metre, talveg kotu  83.75 metre olacak barajın toplam gövde hacminin 350 bin metreküp olması planlanırken, projede bir arpa boyu kadar yol alınamaması her yıl sel felaketine maruz kalan bölge insanı olarak bizleri tedirgin etmektedir.

 

SALIPAZARI NEYİN KÜLFETİNİ ÖDÜYOR?

 

Baraj maliyetinin Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği yüksek sesle iddia edilmektedir. Neden Salıpazarı'nı daha iyi yöneteceği iddiasıyla vatandaştan yetkiyi alanlardan barajın akıbeti konusunda herhangi bir açıklama yapılmamaktadır? Salıpazarı insanı neyin külfetini ödemektedir? Adalet ve Kalkınma Partisi'ni Salıpazarı'nda birinci parti yapmanın mükâfatı bu mudur? Felaketler acı ve üzüntü ortak noktasında buluştuğumuz anlarımızdan bir tanesidir. Hiçbir doğal afet seçmen, meşrep ve mezhep ayırt ederek meydana gelmemektedir. Dolayısıyla bu meseledeki endişelerimiz her görüşten, her partiden hemşerilerimizle ortak paydadadır.

 

BİZİ YÖNETENLERE SESLENİYORUM

 

Salıpazarı’nın Yerel  Yöneticilerinden Ülkeyi yöneten hükümetin İlçe yöneticilerine sesleniyorum. Artık halledin ve Salıpazarı'nın ekonomisini, hemşerilerimizin can güvenliğini içinde bulunduğu tehditler karşısında güvence altına alın.Salıpazarı'nın payına düşen her dönem olduğu gibi yoksunluk, yetmezlik ve şanssızlık olmasın! Salıpazarı hemşerilerimize söz verilen baraj inşaatını artık başlatın ve İyi Parti İlçe Teşkilatı olarak bu konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.Salıpazarı ilçemiz sel felaket nedeniyle afat bölgesi ilan edilmesine rağmen yaklaşık 4 aydır baraja bir çivi çakılmamaktadır.Baraj inşaatında kullanılacak ağır iş makinelerinin  nereye gönderildiği,baraj inşaatının neden durdurulduğuna dair yetkililer bir açıklama bekliyoruz.

 

HABER MERKEZİ

777-004.jpg4454.jpg22-018.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber