İYİ Parti Çarşamba’dan ‘Erken Seçim’ değerlendirmesi

İYİ Parti Çarşamba’dan ‘Erken Seçim’ değerlendirmesi
İYİ Parti Çarşamba İlçe Başkan Yardımcısı Furkan Eren Özdemir Cumhur İttifakının aldığı erken seçim kararını değerlendirdi

Erken seçim kararını zaten beklediklerini ifade eden Özdemir: ”Ankara kulislerinde dolaşan bilgi ve istihbarat trafiği sayesinde erken seçim hazırlıklarının yapıldığını biliyor ve bekliyorduk. Bu karar İYİ Parti için sürpriz olmadı. Biz zaten yarın seçim olacakmışçasına çalışmalarımızı yürütüyorduk.”

Sizce Cumhur İttifakını bu kararı almaya hangi sebep götürdü?

“Adı Cumhur olsa da amacı Cumhur olmayan ittifakı bu kararı almaya sürükleyen birçok sebep var. Ekonominin yokuş aşağı gidişi, kumar oynarcasına yürütülen dış politika, toplumda yaşanan kutuplaşma ve en önemlisi İYİ Parti’nin varlığı, birilerine bu kararı almaktan başka çare bırakmadı. Seçimlerin 2019’a kalması durumunda kendilerinin başarı oranının buz gibi eriyeceğini öngören iktidar ve küçük ortağı, en azından erken seçimle şansını denemeyi tercih edecekler. Şuanda Erdoğan otokrasisinin ve sözcüsünün zihninden geçenler “Biz zaten kaybettik, en azından şansımızı deneyelim” mantığıdır.”

İYİ Parti’nin seçime giremeyeceği konuşuluyor, sizce İYİ Parti seçime girebilecek mi?

“Bu sorunun bencesi sizcesi yoktur. Biz hukuku ve Anayasayı referans alarak bu iddiaları çürütüyoruz. İYİ Parti 1. Olağan Kongresini 10 Aralık 2017 tarihinde yaptı.

Dolayısıyla İYİ Parti 10 Haziran 2018'den sonra yapılacak her seçime girebilmektedir. Aksini iddia edenler gönüllerinden geçirdikleri hasetliği dışa vurmakta ve Türk milletini manipüle ederek inançsızlığa sürüklemeyi hedeflemektedir. İYİ Parti teşkilatları, Genel Başkanımız Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığında seçime girecek.”

Peki bu seçimde İYİ Parti’nin ve adayı olan sayın Akşener’in şansı nedir?

“Biz siyasetimizi şanslar üzerinden yapmadığımızı defalarca deklare ettik. Siyasette çalışırsan başarılı olursun, çalışmazsan başarı elde edemezsin. Bu noktadan bakıldığında siyasette şansın belirleyeceği bir durum yoktur. Zaten şuanda Türkiye’de fiili bir durum var. Türk milleti, sayın Meral Akşener’i 13. Cumhurbaşkanı olarak kabullenmiş durumdadır. Artık bizlere düşen görev seçime kadar çok çalışıp, bu seçimi kazanmak ve Türkiye’deki fiili durumu hukuki duruma uydurmak olacaktır. Bunun sonucunda fiili Cumhurbaşkanımız Meral Akşener’in, resmi olarak Cumhurbaşkanlığı’nı tescilleyeceğiz.”

İYİ Parti Çarşamba seçime hazır mı?

“Sadece İYİ Parti Çarşamba teşkilatı değil, Türkiye’nin bütün İYİ Parti teşkilatları seçime hazır. Biz bundan 1 ay önce seçim varmışçasına çalışmalarımıza zaten başlamıştık. Korkumuz, endişemiz veya paniğimiz bulunmamaktadır. Biz inançlıyız ve kararlıyız, aziz milletimiz de ümit var olsun. Ülkemizin aydınlık yarınları, demokrasinin ve hukukun tesis edildiği, refah bir Türkiye’ye ulaşmamıza sayılı günler kaldı. Allah’ın izniyle 24 Haziran’dan sonra Türkiye çok İYİ olacak!”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber