İthal ete öyle bir zam geldi ki...

İthal ete öyle bir zam geldi ki...
İthal et üzerindeki vergilerde artışa gidildi.Resmi Gazete'nin bugün sayısında yer alan 'İthalat Rejimi Kararına Ek Karara' göre kasaplık canlı hayvandaki ithalatta gümrük vergisi yüzde 30'dan yüzde 40'a, ette ise yüzde 70'den yüzde 100'e çıkarıldı.

 

24 Eylül'deki Bakanlar Kurulu toplantısında alınan bu karar bugünden itibaren geçerli olacak.

4 KEZ ARTTI

Et ithalatının başlangıcında Nisan 2010'da yüzde 30 ile başlayan gümrük vergisi, devamında 19 Mart 2011'deki artışla yüzde 45, 13 Mayıs'ta ise yüzde 60'a çıkarıldı. Resmi Gazete'de geçen yıl temmuz ayında yayınlanan son ithalat rejimi düzenlemesi ile de yüzde 75'e çıkarılmıştı.

TÜKETİCİYE YANSIYACAK MI?

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ithalatında gümrük vergileri ile ilgili düzenlemelerin, dünyadaki gelişmelere, fiyat hareketlerine göre yapıldığını anımsattı.

Eker, et ithalatında gümrük vergisindeki artışın tüketiciye olumsuz yansımayacağını vurgulayarak, 'Musluk elimizde'' dedi.

Eker, Türkiye'deki et miktarının tüketici talebini karşılayıp karşılamayacağına ilişkin soru üzerine, ülkede hayvan sayısında ciddi bir artış olduğunu, bu konuda sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel