İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Ücreti Belli Oldu

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Ücreti Belli Oldu
Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi mart ayı 2 birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan

 

Büyükşehir Belediyesi mücavir alanları dışındaki yerlerde kurulacak olan 1, 2 ve 3. sınıf gayri sıhhi müesseselere işyeri açma ve çalışma ruhsatı ücret tarifesi ile araç ve komisyon giderleri belirlendi

İşyeri açma ve çalışma ruhsat ücretlerinin 2012 yılı itibari ile yüzde 10.26 oranında yeniden değerlendirmeye alındığını belirten İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Bekir Yıldırım, "İlgililerin isteğine bağlı olarak ruhsat işlemleri ve diğer hususlarda yapılması gereken inceleme ve denetimler için, komisyon üyelerinin harcırahlarının talep sahipleri tarafından karşılanacaktır. Buna göre 50 kilometreye kadar olan mesafeler için 70 TL, 50 kilometre ile 100 kilometre arası mesafeler için 100 TL, 100 kilometreden fazla olan mesafeler için ise 130 TL tutarındaki araç giderleri talep sahipleri tarafından karşılanacak. 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 84. Maddesi gereğince işyerlerinin açık alanlarının 5 bin metrekareden ve kapalı alanlarının da 5 bin metrekareden fazla olan kısımlarından ücret alınmayacak. Şirketlerin isim değişikliği yapması veya başka nedenlerle ruhsat sahibinin isminin değişmesi sebebiyle ruhsatın yeniden düzenlenmesi halinde ruhsat ücretleri aynen tahsil edilecek. Birinci sınıf gayri sıhhi müesseselere denetleme izni verilmesi halinde, ruhsat ücretinin yarısı tutarında ücret alınacak" dedi.
Gayri sıhhi müesseseler (GSM) işyeri açma ve çalışma ruhsatı 2012 ücret tarifesini açıklayan Yıldırım, "Maden Kanunu kapsamında olan gayri sıhhi müesseselerden alınacak olan işyeri açma ve çalışma ruhsatı ücretleri 1. sınıflar metrekare başına açık ve kapalı alan 1.90 TL, 2. sınıf işyerleri açık alan 1.80 TL, kapalı alan 1.90 TL, 3. sınıf işyerleri için açık alan 1.10 TL, kapalı alan ise 1.50 TL olarak belirlendi. Birinci sınıf GSM madencilik faaliyetlerinden alınacak ücret 3 bin TL'den, ikinci sınıf GSM madencilik faaliyetlerinden alınacak ücret 2 bin TL'den ve üçüncü sınıf GSM madencilik faaliyetlerinden alınacak ücret ise bin TL'den az olmayacak. Diğer GSM'den alınacak olan işyeri açma ve çalışma ruhsatı ücretleri ise 1. sınıf işyerlerinden metrekare başına açık alanı 1.80 TL, kapalı alanı 1.90 TL, 2. sınıf işyerleri 1.70 TL, kapalı alanı 1.80 TL, 3. sınıf işyerleri ise açık alan 0.70 TL, kapalı alanı da 0.90 TL olarak belirlendi. Buna göre de Birinci sınıf GSM kapsamındaki işyerlerinden alınacak ücret 2 bin TL'den, ikinci sınıf GSM kapsamındaki işyerlerinden alınacak ücret bin TL'den ve üçüncü sınıf GSM kapsamındaki işyerlerinden alınacak ücret ise 250 TL'den az olmayacak" diye konuştu.
Sıhhi müesseseler işyeri açma ve çalışma ruhsatı ücret tarifesinde belirlendiğini belirten Yıldırım, "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri kapsamında olan işyerlerinden alınacak olan işyeri açma ve çalışma ruhsatı ücretleri ise 1. sınıf işyerlerinde metrekare başına açık alandan 1.10 TL, kapalı alandan 1.80 TL, 2.ve 3. sınıf işyerlerinden metrekare başına açık alandan 0.60 TL, kapalı alan da 0.90 TL olarak belirlendi. Birici sınıf sıhhi müessese umuma açık istirahat ve eğlence işyerlerinden alınacak ücret bin TL'den ikinci ve üçüncü sınıf sıhhi müessese umuma açık istirahat ve eğlence işyerlerinden alınacak ücret de bin TL'den az olmayacak. Diğer sıhhi müesseselerden alınacak olan işyeri açma ve çalışma ruhsatı ücretleri ise birinci sınıf işyeri açık alan 0.90 TL, kapalı alan 1.10 TL, ikinci ve üçüncü sınıf işyerleri ise açık alan 0.40 TL, kapalı alan da 0.80 TL olarak belirlendi. Birinci sınıf sıhhi müessese kapsamındaki işyerlerinden alınacak ücret 500 TL'den ikinci ve üçüncü sınıf sıhhi müessese kapsamındaki işyerlerinden alınacak ücret 50 TL'den az olmayacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel