İstiridye Mantarı’nda Sonuç Başarılı

İstiridye Mantarı’nda Sonuç Başarılı
Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, istiridye mantarı yetiştiriciliğinin başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, ilçede gerçekleştirilen kütükte istiridye mantarı yetiştiriciliğinin müdürlük tarafından verilen eğitim ve teknik bilgilerin ardından başarılı bir şekilde devam ettiğini açıkladı. İstiridye mantarı yetiştiriciliğine ilgi duyan üreticilere, müdürlük personeli tarafından uygulamalı eğitim ve teknik bilgi desteği verildiği belirtilirken, 2016 yılı Nisan-Mayıs aylarında yapılan uygulamalardan başarılı sonuçlar alınmaya devam edildiği de öğrenildi.

İlçede farklı mahallelerde bu uygulamayı yapılan üreticilerin elde ettiği sonuçlardan memnun olduğu ifade edilirken, ürettikleri mantarlar kendi ihtiyaçlarını karşıladığı, elde ettikleri ürün miktarı 10kg ile 25kg arasında değiştiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, “    Kurum olarak bu alanda amacımız;istiridye mantarını üreticilerimize gerek yetiştiricilik ,gerek tüketim anlamında tanıtmaktır.Bir mahallede uygulama yapıldığında ertesi yıl kendi ihtiyacını karşılamak için dahi olsa uygulama yapmak isteyen yeni üreticiler ortaya çıkmakta.Şu an için küçük çaplı görünen üretim,önümüzdeki dönemlerde açık ve kapalı alanlarda üretim yapacak olan üreticilerimizle kapasitesini artıracaktır.Böylece ilçemiz ürün desenine üreticilerimiz tarafından emek verildiği takdirde yeni bir ürün kazandırılmış olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Ayrıca üreticiler, üretim kapasitelerini artırmak istedikleri takdirde semt ve mahalle pazarlarında 8-10TL/kg’dan alıcı bulabiliyor.

istiridye-mantari’nda-sonuc-basarili--(1).jpgistiridye-mantari’nda-sonuc-basarili--(6).jpgistiridye-mantari’nda-sonuc-basarili--(4).jpgistiridye-mantari’nda-sonuc-basarili--(8).jpg

HABER: Kenan GÜN – Ayhan GONCA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber