MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İSTİKLAL MARŞIMIZ (2)

İSTİKLAL MARŞIMIZ (2)

İstiklal Marşı'mız, milletimiz için bağımsızlığın, vatan sevgisinin her şeyden önce geldiğini tüm dünyaya ilan edildiği bir marştır. Bağımsızlık beyannamemiz olan İstiklal Marşı'mız aynı zamanda milletimizin milli mutabakat (anlaştığı) metnidir. Tüm milletimizin milli hissiyatının kelimelerle tecessüm etmiş  (cisimleşmiş) halidir. İstiklal Marşı... Bizim için çok değerlidir, kıymetlidir, tüm dünyaya milletimizin kahramanca seslenişidir...

Tüm ders kitaplarımızın başında İstiklal Marşı'mız vardır. Okullarımızı eğitim ve öğretime her hafta İstiklal Marşı okunarak açar ve yine her hafta İstiklal Marşı okunarak kapatırız. Tüm resmi programlarımızın başında yine İstiklal Marşı'mızı okuruz. Milli takımlarımız yaptığı her resmi maçtan önce yine İstiklal Marşı'mızı gururla okuruz.

Bu kadar değerli olan İstiklal Marşı'mızın kabulünün yüzüncü yıl dönümü de bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Hem milli şairimizin aziz hatırasını yad ediyoruz hem de kahraman milletimizin milli mücadelede ki varoluş destanını hatırlıyoruz. 2021 yılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Yılı" olarak kutlanmasına karar verildi. Evet, kabulünün yüzünü yılında coşkuluyuz, gururluyuz, umutluyuz, Bu vatanı bize emanet eden aziz ecdadımıza minnet borçluyuz ve milletimiz için vatanımız için, ülkemiz için, ecdadımız gibi çalışacağız ve gerekirse savaşacağız. Şüheda fışkıran bu cennet vatana sonuna kadar sahi çıkacağız. Gençlerimize milli şuur ve vatan sevgisini aşılayacağız. Bu en önemli vazifemizdir.

Tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı biz kez daha rahmet, minnet ve şükran ile yad ediyorum. Ruhları şad olsun ve son cümlemi Milli Şairimizin dediği gibi "Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek bitiriyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi