İstiklal Marşı skandalına MHP’den SUÇ DUYURUSU

İstiklal Marşı skandalına MHP’den SUÇ DUYURUSU
MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş, Kitap Fuarına konuk olarak katılan İsmet Özel’in programında ilahi şeklinde okunarak tepki çeken İstiklal Marşı ile alakalı Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

5. Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kitap Fuarı’na konuk olarak katılan şair-yazar İsmet Özel, program öncesinde geldiği ekibiyle birlikte ve salondan da büyük bir katılım alarak İstiklal Marşı’nı ilahi şeklinde okumuştu. MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş, yaşanılan duruma tepki göstererek, Çarşamba Belediye başkanı Hüseyin Dündar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası talebiyle Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu ile ilgili dava açtı.

Hazırlanan suç duyurusunun tam metni ise şöyle:

ÇARŞAMBA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

ŞİKAYET EDEN :Baki DEMİRTAŞ

ŞİKAYET EDİLEN:1-Hüseyin DÜNDAR-Çarşamba Belediye Başkanlığı

                            :2-Hüseyin AKAN-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü

                            :3-Telat AKTAŞ-Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğü

SUÇ                     :İstiklal Marşı’na saygısızlık

SUÇ TARİHİ        :09.05.2013

AÇIKLAMALAR  :

1-)09.05.2013 tarihinde, Çarşamba Belediyesi tarafından organize edilen, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’i anma etkinlikleri kapsamında, Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde, Çarşamba Belediyesi’nin organizasyonu neticesinde İsmet Özel isimli şahıs bir konferans vermiştir.

2-)Konferans öncesinde, İstiklal Marşımız,İsmet Özel isimli konuşmacı tarafından özüne aykırı olarak ‘ilahi’ formunda bestelenerek okunmuştur. Çarşamba Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Çarşamba Belediye Başkanı’nın da hazır bulunduğu bu esnada, ev sahibi olarak müdahalede bulunması gereken Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İstiklal Marşı’mız okunduğu esnada ayağa kalkmayarak, Milli Marşımıza ikinci defa saygısızlıkta bulunmuştur.

3-)İsmet Özel isimli konuşmacı, İstiklal Marşı’nın Derneği’nin Genel Başkanı olup, ilgili şahsın daha önce de Milli Marşı’mızı ‘gayrimilli’şeklinde yorumlamasına ilişkin açıklamaları mevcuttur. Çarşamba Belediyesi’nin ve tabi olarak Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın, belediye bütçesiyle organize edilen bir fuarda, İstiklal Marşı gibi toplumumuzun büyük önem verdiği bir değerimize karşı daha hassas davranılması, konuşmacılarında daha titizlikle seçilmeleri gerekirdi. Bu gerçekleştirilemezse bile, İstiklal Marşı’na saygısızlığın gerçekleştiği esnada bir kamu yöneticisinin milli bir değerimize asgari saygı göstererek ayağa kalkması gerekirdi. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, OMÜ Rektörü Hüseyin Akan ve Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, İstiklal Marşı’mız okunduğu esnada ayağa kalkmayarak açıkça milli değerlerimize saygısızlıkta bulunmuşlardır.

4-)Şüphelilerin yaptığı eylem, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 300. Maddesinde belirlilen suçu oluşturduğundan şikayet dilekçesinin verilmesi zorunlu hale gelmiştir.

HUKUKİ NEDENLER    :5237 S.K m.300 ve ilgi mevzuat.

SONUÇ VE İSTEM        :Yukarıda açıklanan nedenlerle şüpheli Hüseyin Dündar, Hüseyin Akan, Telat Aktaş hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasını vekaleten talep ederiz. 20.05.2013

BAKİ DEMİRTAŞ

baki-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber