İstiklal Marşı en kalıcı mesaj

İstiklal Marşı en kalıcı mesaj
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İstiklal Marşı'nın istikbale dair verilen en kalıcı mesajın adı olduğunu söyledi

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Genç mesajında, Türk milletinin zaferini, yüceliğini ve bayrağının kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklal Marşı'nın zulme, adaletsizliğe, sömürgeciliğe adeta bir meydan okuma ile ortak bir ideali ifade eden bir mutabakat belgesi olduğunu belirtti.

 

ÖNEMİNİN FARKINDA OLUNMALI

 

Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı dizelerin, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirdiğini ifade eden Genç, "Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Atatürk önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlık aşkını, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya en güçlü biçimde göstermiştir. İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Milletinin kaybolmakta olan umutlarına dizeleriyle can veren ve etkisi ebediyete kadar sürecek dizelerin sahibi Mehmet Akif'in deyimiyle artık 'Türk Milleti'nin Eseri' olan İstiklal Marşı'mızın günümüze kadar büyüyerek gelen öneminin ve gösterdiği amacın farkında olunmalıdır." dedi.

 

HER ÇAĞA AYRI MESAJ VERİYOR

 

İstiklal Marşı'nın istikbale dair verilen en kalıcı mesajın adı olduğunu belirten Genç, şunları söyledi: "Sadece yazıldığı dönemin şartlarını tarif etmekle kalmayıp, okunduğu her çağa ayrı ayrı mesajlar veren, yaşayan son Türk evladının kalbi durana dek canlılığını ve tazeliğini muhafaza edecek İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümünde yine aynı heyecanı yaşıyoruz. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum."

 

kaynak:olaygazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel