İSTİKLAL MARŞI 99 YILINDA

İSTİKLAL MARŞI 99 YILINDA
Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehemet Akif Ersoy’u anma gününün 99. Yıldönümünde program düzenlendi.

Program açılış konuşmasının ardından, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Programına, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen ve Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, mülki ve idari amirler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 

Anma programı, İstiklal Marşının yazılışı hikayesini anlatan sinevizyon gösterisi, Mehmet Akif Ersoy’un “Yeis” adlı şiirinin okunması, “İstiklal Marşı” temalı tiyatro gösterisi ve “Milletin Sesi Mehmet Akif” temalı oratoryo gösterimi ile devam etti. 

Kapanışta ise ödül Töreni düzenlendi. Kendi kategorilerinde ilk 3’e giren öğrencilere Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Halit Doğan ve Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül ödüllerini verdikten sonra program sona erdi.

HABER: Fahri GÜNGÖR – Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber