‘İstenilen Düzeyde değiliz’

‘İstenilen Düzeyde değiliz’
Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde Samsun Valisi İbrahim Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in katılımlarıyla okul idarecileri toplandı

Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık İlçelerinde bulunan okulların idarecilerinin bir araya geldiği toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, ilçelerin Milli Eğitim Şube müdürleri ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı.

vali1.20141218102253.jpg


VALİ ŞAHİN’DEN ÇARŞAMBA TSO’YA ZİYARET

Toplantı öncesi tadilat sürecinde ki Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Vali İbrahim Şahin, incelemelerde bulundu. Çarşamba TSO Başkanı Ahmet Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Vali Şahin, yeni yüzüyle hizmet verecek Çarşamba TSO Başkanı Yılmaz’a ve personellerine ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.



 

vali2.20141218102306.jpg


VALİ ŞAHİN, “ÖĞRETMENLER ESERLER YAZMALI”
Girgin’in konuşmasının ardından konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “ Öğretmenlerle yaptığım konuşmalarda vurguladığım, kendilerinden arzu ettiğim şeylerin başında öğretmenlerin mutlaka bir şeyleri yazmasıdır. Bunlar makale, hikaye kitabı, roman gibi eserler olabilir. Yazılmadığı takdirde bu konuda sıkıntılar doğabiliyor. Cumhuriyet döneminin ilk zamanında yazılmış olan romanlar, günümüzde tekrar tekrar dizi ve film hallerini aldı. Çünkü yeni çıkan fazla eserler yok. Onun için bu noktada öne çıkabilecek öğretmenlerimiz olabilir.”dedi.

vali3.20141218102318.jpg
ŞAHİN, “EĞİTİMDE İSTENİLEN DÜZEYDE DEĞİLİZ”

Vali İbrahim Şahin, başlattıkları projenin önemli olduğunu, bu konuda idarecilerin büyük katkılarının olacağını vurgulayarak,  “Bugün burada olmamızın sebebi Valiliğimizin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün başlattığı çok önemsediğimiz bir proje var. Projeyi İl Milli Eğitim Müdürümüz sizlere açıklayacak. Bu proje için idarecilerimizin de öneri getirmesini istiyorum.Bizleri yönlendirmesini arzu ediyoruz. Nasıl eğitimi daha öne çıkartabiliriz. Eğitimde kaliteyi nasıl yakalayabileceğimiz konusunda sizlerin düşünceleri bizler için değerli. Samsun’un eğitim de ki çok beğendiğimiz bir yer değil. İl sıralamasında 30’lu sıralardayız. Samsun’un olması gereken yer daha üst sıralarda. Samsun’un 1-2 yıl içerisinde, eğitimde ki sıralamasında ilk 10’a girmesini hedefliyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Üzerime düşen görevi yöneticiler olarak yapacağız. Okul Müdürleri,Öğretmenler ve öğrencilerle beraber hep birlikte el ele verip bu çizgimizi yukarıya doğru taşıyacağız. Bu söylemlerim çok kolay değil fakat arzu ederseniz, mesleğinize sıkı sıkıya bağlanırsanız, benim ilk 10 hedefimin bile abartılı olmayacağını göreceğinizi düşünüyorum. Bunun en görünür örneği de Kumköy’de ki Dilek Öğretmenimiz. Kendisi Samsun ve Türkiye genelinde değil, Dünya ölçeğinde en iyi 50 öğretmen arasına girdi. Ölçülebilir bir eğitim modeli ortaya koyacaksak, çok ciddi katkıların sağlanmasını düşünüyoruz. “ şeklinde konuştu.

vali4.20141218102328.jpg


‘DEĞİŞİM OLMALI’

Okul idarecilerinin görev yaptığı yerlerde değişimin olması gerektiğini ifade ederek, değişimin yaşanmadığı takdirde idarecilerin belirli bir zaman sonra kendini tekrarlayacağını belirtti. Vali Şahin, “Son 1 yıl içerisinde okul yöneticilerinin bir kısmında değişiklik yaşandı. Bunu biraz fırsat bilmeliyiz. Özellikle yönetim felsefesinde baktığım şey, bir insanın 4 yıldan fazla aynı görevde olmamasıdır. Okul Müdürüyseniz müdür olarak kalın fakat aynı yerde görevinize devam edilmemeli. Bu konuyu kendimle de zaman zaman test ediyorum. Bende çok yer değiştirdim. Bir yerde fazla kaldığınız zaman kendinizi tekrar etmeye başlıyorsunuz. Yeni görev alanları sizlere yeni heyecanlar katıyor. Bu değişiklikler tabi ki belli bir kesim tarafından tepkiyle karşılanabiliyor. Yaşanılan değişiklikleri bir bayrak yarışı olarak görmeliyiz. Bir takım olumsuzluklar gündeme getiriliyor. Bu olumsuzlukları aştık. Değişimlerin Bakanlığın bir taktiği olduğunu düşünmelisiniz.“ ifadelerini kullandı.

vali5.20141218102342.jpg

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’in Samsu Valiliği’nin ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı Adım Adım Başarıya projesini okul idarecilerine anlattı. Sunumda ayrıca okul idarecileri ile eğitimde ki gündemde olan sorunlar masaya yatırılarak değerlendirildi.

vali6.20141218102352.jpg

vali7.20141218102401.jpg

vali8.20141218102410.jpg

vali10.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber