İşte turizmdeki 2023 hedefimiz

İşte turizmdeki 2023 hedefimiz
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2023 turizm hedeflerinin 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar gelir olduğunu söyledi.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide ile Adalı Holding’in hayata geçirdiği Sheraton Adana Hotel’in resmi açılış töreni; Sheraton Adana Genel Müdürü Marc Wozniak, Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Starwood Hotels & Resorts Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Başkanı Michael Wale, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Ömer Çelik’in de katılımıyla gerçekleşti.

Bakan Çelik açılış töreninde yaptığı konumada, Adanalılar’ın genelde dünya tarihini kendilerine göre okuduklarına esprili bir dille vurgu yaparak, “O nedenle Starwood’un burada otel açması, Starwood tarihi için de bir dönüm noktası olacak. Bundan sonra Starwood tarihi, ‘Adana Sheraton açılışının öncesi ve sonrası’ diye anılacak. Biz Adana olarak dünyaya böyle bakıyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin mucizevi bir ülke olduğunu ve çevresindeki 9 ülkenin yaşanan büyük istikrarsızlıklar nedeniyle çalkalanıp, yönetilemez hale geldiğini söyleyen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

“Ama biz, büyük bir istikrar adası olarak, büyük bir barış adası olarak, güçlü bir demokrasi adası olarak, güçlü bir ekonomiye sahip olarak etrafımızdaki tüm ülkelere ilham kaynağı olabilecek bir şekilde yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Ve Türkiye’nin her tarafında yepyeni yatırımlar yepyeni markalar ortaya çıkıyor. Adan için de bugün böylesine bir markanın burada olması bundan sonrası için de daha umut verici gelişmelere yol açacak. Herhangi bir ülkeyi 1-2 cümleyle tanımlayabilirsiniz ama Türkiye birkaç cümleyle tanımlanabilecek bir ülke değil. Türkiye bir Balkan ülkesi ama aynı zamanda bir Asya ülkesi, bir İslam ülkesi ama aynı zamanda Avrupa ülkesi. Bir Akdeniz ülkesi ama aynı zamanda bir Karadeniz ülkesi. Bu kadar geniş kapsamlı bir ülkeden bahsediyoruz biz. Dolayısıyla bu ülkenin geleceği, bu ülkeye yatırım yapanları da çok olumlu etkileyecektir.”

"SADECE EKONOMİK KAZANÇ OLARAK BAKMIYORUZ"

Turizm meselesine sadece ekonomik kazanç olarak bakmadıklarını dile getiren Ömer Çelik, “Turizm meselesine aynı zamanda bir insani diplomasi meselesi olarak bakıyoruz. Buraya 34 milyon yabancı, yerlilerle birlikte 39 milyon ziyaretçi gelmektedir sene. Gelirimiz 32 milyar dolar civarındadır. Dünyanın 6. büyük ziyaretçi kabul eden ülkesiyiz. Avrupa’nın 4. büyük. Turizm gelirlerinde Dünya sıralamasında 10. sıradayız. İnşallah 2023 misyonumuz 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar geliri hedeflemektedir. Fakat bundan daha da önemlisi şudur; insanımızın konukseverliği, tarihimiz, büyün zenginliklerimiz, buraya kadar gelen tüm ziyaretçileri olumlu olarak etkilemekte. Onlara barışın, hoşgörünün, kadim kültürün ne tip özelliklere sahip olduğunu her ziyaretlerinde çarpıcı bir şekilde göstermektedir.”

Sheraton Hotel ve Adalı Holding’e ait tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardında konuşan Sheraton Adana Genel Müdürü Marc Wozniak oteli tanıtırken, Michael Wale de Starwood Hotels çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir