İşte tüm zamanların en çok satan ürünleri

İşte tüm zamanların en çok satan ürünleri
Tüm zamanların en çok satan ürünleri listesinde 1 numarada oyun konsolu Playstation bulunuyor. Toplam 344 milyon ünite sattığı belirtilen Playstation, Sony firmasının ürünü.

Listenin ikinci sırasında Pfizer firmasının ürünü Lipitor var. Lipitor kötü kolesterolü düşüren bir ilaç. İlacın toplam satış gelirinin 141 milyar dolar olduğu açıklandı.

Listenin 3. numarası Toyota’nın Corolla modeli. Japon firması olan Toyota’nın Corolla modeli ilk kez 1966 yılında satışına başlandı. O tarihten beri dünya çapında birçok ülkede satışı yapılan Corolla toplamda 40,7 ünite satmış.

Listedeki dördüncü ürün Star Wars. Fox yapım şirketinin filmi olan Star Wars toplamda 6 filmlik bir seri. İlki 1978’de sinemalarda gösterime giren Star Wars dünyaca ünlü bir film ve birçok fanatik severi var. Filmler ve filmlere ait oyun, aksiyon figürü gibi birçok ürünle birlikte Star Wars’un toplam kazancı 4,6 milyar dolar.

Tüm zamanların en çok satan beşinci ürünü iPad. Amerikan firması Apple’ın ürünü olan iPad, dünya çapında en çok satılan tablet bilgisayar olma özelliğini taşıyor. Birçok farklı modeli bulunan iPad’in toplam ünite satış rakamı 211 milyon adet.

Listenin 6 numarasında bilgisayar oyunu Mario Bros. bulunuyor. Ünlü oyun firması Nintendo’nun ismi olan Mario Bros. 1981’de ilk kez Donkey Kong oyununda beliren Mario Kardeşler’in 118 oyunu bulunuyor. Mario Bros.’un toplam satış rakamı 262 ünite belirlendi.

IPHONE 9 NUMARADA

Listenin 7 numarası Micheal Jackson’ın Thriller albümü. Dünya çapında en çok satan albüm olma özelliğini taşıyan Thriller’ın toplam satış rakamı 70 milyon ünite.

Listedeki sekizinci en çok satan ürün Harry Potter kitapları. Tam 73 dile çevrilen kitaplar dünya çapında 450 milyonluk satış rakamıyla dünya çapında en çok satılan kitap serisi olma özelliği taşıyor.

Listenin 9 numarasında Apple firmasının akıllı telefonu iPhone var. Piyasaya 2007 yılında sürülen iPhone’un 516 milyon ünitelik satış rakamı bulunuyor.

Listenin 10 numarası Rubik (zeka) küpü. Seven Towns Ltd. firmasına ait Rubik küpü 1980’de piyasa çıktığından beri en çok satan oyuncak olma ünvanını koruyor. Rubik küpünün toplam satış rakamları 350 milyon ünite.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir