Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

İŞTE SOYGUN BUNA DENİR

İŞTE SOYGUN BUNA DENİR

Sevgili Dostlar

Geçenlerde İstanbul’a giden bir yakınıma bilet almak için çarşıya çıktım. Çarşamba’nın içinde bilet alınacak bir yer yok, biletini otogardan alacaksın dediler. Bir otobüs firmasına telefon açtım. Yer ayırttım ama gelip bileti alacaksın dediler. Mecburen dolmuşa atlayıp otogara bilet almağa gittim. İstanbul’a gidilecek gün geldi. Eskisi gibi servis arabası gelmiyor. Taksi tutup gideceksin dediler. Öyle yaptım taksi çağırdım bir, iki parça çuval bardı onları taksiye yerleştirdim ve 10 lira da taksi parası verdim.

Bir hafta sonra aynı yakınım İstanbul’dan gelecekti onu karşılamak için otogara gittim. Yine servisler kalktı taksi tutup öyle gitmek zorundasın dediler. Aynısını yaptım yine 10 lira taksi parası verdim.

Oysa daha birkaç ay öncesine kadar bütün Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’a giderken ve gelirken otobüs firmasının servisi yolcuyu evinden alır otogara veya otogardan evine getirirdi. Türkiye’nin her yanında otobüs servis arabaları aynen devam ediyor.

Sevgili Dostlar

Çarşambamızdaki bu uygulama yasalara aykırı ve tamamen halkın sırtından para kazanmaktan başka bir şey değildir.

Şimdi birlikte hesaplayalım. İstanbul’a aldığımız bir otobüs biletinin 60 lira olduğunu düşünelim bilet almak için otogara gideceksin. Çünkü şehirde bilet satışları yasaklanmış. Üç lira dolmuş parası vereceksin. Yolculuk yapılacağı günüde zoraki taksi parası 10 lira vereceksin. Çünkü servis arabaları şehre giremiyor. Dışarıdan gelen yolcun için yine taksi tutmak zorundasın Çünkü servisler yasaklanmış İstanbul’a veya başka bir kente gitmek için aldığımız bilet 60 lira ise bize 80 liraya mal oluyor. Peki bu soygun değil de nedir.

Neymiş efendim otogar ve otobüs firmaları zarar ediyormuş. Şehrin içinde yazıhane açmak otobüs firmalarına büyük bir külfet getiriyormuş. Çarşamba halkı otobüs firmalarını ayakta tutmak zorunda, yoksa iflas ederler öyle mi? Serbest ekonomilerde böyle mantık olmaz. Çarşamba halkı bilet başına 20 lira verecek otobüs firmalarını dolmuşları ve taksicileri ayakta tutacak. Olacak şey değil. Hangi devirde yaşıyoruz. Gelirini harcamalara yetiştiremeyen vatandaşın yardımına koşacak kimse var mı? Tabi ki olmaz.

Sevgili Dostlar

Vatandaşın aldığı bilete 15-20 lira fazla külfet getiren bu uygulamanın tek sorumlusu Çarşamba Belediyesidir.

Çarşamba Belediyesi yazıhaneleri ve servisleri kaldırarak kime hizmet ediyor. Seçimlerde Belediye yönetimi oyları ile iktidara getiren vatandaşa bu yapılır mı? Çarşambamızda faaliyet gösteren siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bu soygunu görmüyor musunuz?

Bu uygulama bir zulümdür.

Bende söylemesi …

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Hasan TOPUZ Arşivi